Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Voormalig rechercheur Thomas Ravnsholdt gaat in opdracht van een vrouw op zoek naar haar broer die vermist wordt sinds hij de kluis van zijn werkgever leegroofde; in Berlijn blijkt er verband met Stasipraktijken te zijn.
Titre
Afgezonderd
Auteur
Michael Katz Krefeld
Traducteur
Bart Kraamer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Danois
Titre original
Savnet
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2015
399 p.
ISBN
9789044626599 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit tweede deel van de Ravn-reeks (eerste deel: ‘Ontspoord’*) van de Deense auteur (1966) neemt voormalig rechercheur Thomas ‘Ravn’ Ravnsholdt een opdracht aan van een vrouw, Louise Slotsholm, om haar verdwenen broer Mogens te zoeken, een ongetrouwde eenling. Hij is vermist sinds hij geld van zijn werkgever verduisterde. Ravn heeft nog steeds last van zijn alcoholisme en gewelddadige neigingen. Parallel aan de zoektocht naar de broer loopt een affaire die zich afspeelt in het milieu van de Stasi in het laatste levensjaar van de DDR, 1989. Een fanatieke Stasiman bespioneert een welvarend echtpaar dat samen met andere Oost-Duitse rijken wil vluchten. De echtgenoot van dit stel heeft goede connecties in de partijtop en veel relaties met westerse bedrijven. Hij wordt echter steeds harder onder druk gezet om informatie te geven over het vluchtplan. De twee verhaallijnen komen bij elkaar wanneer Ravn en Louise in Duitsland gaan zoeken naar een Berlijnse vrouw die via e-mail contact had m…Lire la suite

À propos de Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld, né en 1966 à Gammel Holte (da) dans la commune du Rudersdal, de la région du Hovedstaden, au Danemark, est un romancier et scénariste danois, notamment connu dans son pays pour ses romans policiers.

Biographie

Petit-fils de l'écrivain danois Herman Krefeld, Michael Katz Krefeld naît à Gammel Holte (da) en 1966. Il travaille comme scénariste sur des courts-métrages et des séries télévisées pour la télévision danoise avant de débuter en 2007 une carrière de romancier avec la publication d'un premier roman policier, Før stormen.

En 2013, il remporte le prix Harald-Mogensen avec le roman Sort sne falder.

La même année, il publie le roman La Peau des angesEn lire plus sur Wikipedia