Livre
Néerlandais

Zij die mij dood wensen

Michael Koryta (auteur), Dennis Keesmaat (traducteur)
Een 14-jarige jongen vindt in een steengroeve een lijk in het water en hij is er bovendien getuige van dat twee mannen iemand vermoorden. Maar hijzelf is ook gezien!
Titre
Zij die mij dood wensen
Auteur
Michael Koryta
Traducteur
Dennis Keesmaat
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Those who wish me dead
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2015
379 p.
ISBN
9789023487005 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De veertienjarige Jace vindt bij het zwemmen in een oude steengroeve een lijk in het water en ziet even later dat twee mannen in politie-uniform nog een man koelbloedig liquideren en in het water gooien. Helaas heeft het tweetal hem gezien en dus moet hij onderduiken. Omdat zelfs een getuigenbeschermingsprogramma niet veilig genoeg lijkt, wordt hij voor de zomer ondergebracht in een survivalkamp voor probleemjongeren. Ethan en Alice die het survivalkamp runnen, weten niet welke van de zeven deelnemers de gezochte jongen is. De twee moordenaars, de gebroeders Blackwell, beginnen een meedogenloze jacht op Jace, waarbij ze iedereen die hen in de weg staat uit de weg ruimen. Onverwachte hulp krijgt de in het nauw gedreven jongen van brandwacht Hannah. Een met veel vaart geschreven, uitermate spannende en boeiende actiethriller van topkwaliteit, met als achtergrond de bergachtige wildernis van Montana. Het verhaal zit goed in elkaar, is verrassend, vol avontuur, spannend van het begin tot …Lire la suite

À propos de Michael Koryta

CC BY-SA 3.0 - Image by Wout Jan Balhuizen; the copyright holder for this image is the subject of the photograph, Michael Koryta.

Michael Koryta, né le 20 septembre 1982 à Bloomington, dans l'Indiana, aux États-Unis, est un journaliste et un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Passionné de littérature, il a un père cinéphile qui « lui fait connaître l'œuvre d'Alfred Hitchcock, mais aussi découvrir Humphrey Bogart et le film noir ». Il décide ainsi très jeune de devenir écrivain.

Pendant qu'il suit des cours en criminologie de l'université de l'Indiana à Bloomington, il écrit un premier roman refusé par tous les éditeurs. Il travaille un temps comme journaliste et enquêteur privé. Riche de ces nouvelles expériences, dont il s'inspire pour ses romans ultérieurs, il commence par reprendre son roman refusé, conserve les mêmes personnages, mais en approfondit la psychologie et modifie les péripét…En lire plus sur Wikipedia