Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Adelaar in de sneeuw

Michael Morpurgo (auteur), Michael Foreman (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
In 1940 is Barney (10) met zijn moeder onderweg naar een tante. Tijdens de lange treinreis vertelt een medepassagier over zijn kameraad Billy, die tijdens de Eerste Wereldoorlog het leven van Adolf Hitler spaarde. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Adelaar in de sneeuw
Auteur
Michael Morpurgo
Dessinateur
Michael Foreman 1938-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tiel: Aerial Media Company, © 2017 | Autres éditions
186 p. : ill.
ISBN
9789402601916 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 1940 is de 10-jarige Barney met zijn moeder onderweg naar een tante, nu hun huis na een bombardement onbewoonbaar is geworden. Tijdens de lange treinreis is er een luchtaanval. De trein weet een tunnel te bereiken, waar gewacht wordt tot het weer veilig is. Om de wachttijd te doden, vertelt een medepassagier het verhaal van zijn kameraad Billy, die tijdens de Eerste Wereldoorlog oog in oog kwam te staan met Adolf Hitler en diens leven spaarde. Hij was zich later pijnlijk bewust van de invloed die hij daarmee had op de loop van de geschiedenis. Dit verhaal is gebaseerd op een ware gebeurtenis, waarover voor en achter in het boek wordt verteld. De Britse Morpurgo (voormalig Children’s Laureate) publiceerde aansprekende verhalen over de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waaronder ‘Warhorse’. Zijn toegankelijk geschreven verhalen bieden een goede mix van fictie en feiten, en zijn spannend om te lezen. De illustraties in zwart-wit maken het verhaal extra aantrekkelijk. Ruime druk. Vanaf ca…Lire la suite

Adelaar in de sneeuw

Na een bombardement op Coventry tijdens de tweede wereldoorlog reizen Barney en zijn moeder met de trein naar Cornwall om het oorlogsgeweld te ontvluchten. Hun huis is volledig verwoest en veel van hun bezittingen zijn verloren gegaan. Onderweg worden ze beschoten door een Duits gevechtsvliegtuig en de trein moet een hele poos in een tunnel blijven staan. Barney houdt helemaal niet van het duister maar gelukkig raken hij en zijn mama aan de praat met oudere heer die in hun coupé is komen zitten. Om de tijd te doden vertelt de man het verhaal van zijn beste vriend Billy Byron met wie hij in de eerste wereldoorlog heeft gevochten. En het verhaal van Billy is heel bijzonder: niet alleen was hij een dappere soldaat die heel wat onderscheidingen kreeg, op het einde van de oorlog ontmoette hij de nog jonge Adolf Hitler. Die ontmoeting heeft verstrekkende gevolgen voor de loop van de geschiedenis want Billy laat de jonge, ontredderde soldaat leven tijdens de gevechten bij Marcoing (Frankr…Lire la suite

À propos de Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo, né le 5 octobre 1943 à St Albans, en Angleterre, est un auteur britannique, notamment connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse souvent liés à des événements historiques.

Biographie

À dix-huit ans, Michael Morpurgo entre à l'Académie royale militaire de Sandhurst. Il se destine tout d'abord à une carrière militaire, mais choisit finalement d'enseigner l'anglais. C'est pendant son enseignement qu'il découvre sa capacité à raconter des histoires.

Il épouse à l'âge de vingt ans Clare Lane, la fille d'Allen Lane, fondateur des éditions Penguin Books, son premier éditeur. En 1978, ils s'installent dans le Devon dans un petit village près de Iddelsleigh pour exploiter une ferme, qu'il fait visiter aux enfants issus des quartiers défavorisés de la ville.

Michael Morpurgo publie son premie…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions