Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Alleen op zee

Michael Morpurgo (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Halverwege de 20e eeuw is de 6-jarige Arthur (ik-figuur) een van de eerste Engelse weeskinderen die naar Australie͏̈ worden verscheept. Ruim een halve eeuw later reist zijn dochter terug om Arthurs verloren zus op te sporen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Alleen op zee
Auteur
Michael Morpurgo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Alone on a wide wide sea
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
239 p.
ISBN
9789050165051 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Alleen op zee bestaat uit twee delen. In het eerste deel vertelt Arthur Hobhouse (ik-figuur) zijn levensverhaal. Na de dood van zijn ouders in Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hij naar Australië gestuurd. Arthur en een vriend Marty ontsnappen uit het opvanghuis, waar ze slecht behandeld worden. Gelukkige en ongelukkige periodes wisselen elkaar af. Ze werken in de scheepsbouw. Met zijn dochter spreekt Arthur later af dat ze samen naar Engeland varen op zoek naar Kitty, de zus die Arthur daar moest achterlaten. In het tweede deel vertelt dochter Allie (ik-figuur) hoe de tocht over de oceanen naar Engeland verliep. Het boek leest vlot en is met liefde geschreven, al toont de verteller zich soms wat braaf. In het stuk van Allie komen e-mailfragmenten voor. In een nawoord staat een korte historische toelichting over Britse weeskinderen na de Tweede Wereldoorlog. De oorspronkelijke titel: ‘Alone on a Wide Wide Sea’* is een dichtregel, waarbij ‘the sea’ niet alleen voor de zee s…Lire la suite

Alleen op zee

Rasverteller Morpurgo schreef weer eens een verbluffend verhaal dat historie koppelt aan spannende en meeslepende avonturen. Hoofdpersoon Arthur Hobhouse is een van de vele Britse weeskinderen die na de tweede wereldoorlog gescheiden worden van hun familie en naar Australië gestuurd worden. Alle identiteit wordt van hen afgenomen en in Australië zullen zij moeten zien te overleven en deze beetje bij beetje weer op te bouwen. In het eerste deel van dit boek vertelt hij op zijn vijfenzestigste zijn verhaal, dat begint op zijn zesde. De eenzame boottocht richting Australië vol hoop waar hij Marty ontmoet, een vriend voor het leven; het helse leven in Australië op de boerderij van predikant Bacon met vele andere wezen; zijn vlucht met zijn vriend Marty en de vele gelukkige jaren erna bij de kranige Megs Molloy; zijn eerste gelukkige jaren op eigen benen als jongvolwassene in Sydney op de werf van mijnheer Dodds; de confronterende jaren van ellende in Viëtnam als soldaat tijdens de oorlog;…Lire la suite

À propos de Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo, né le 5 octobre 1943 à St Albans, en Angleterre, est un auteur britannique, notamment connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse souvent liés à des événements historiques.

Biographie

À dix-huit ans, Michael Morpurgo entre à l'Académie royale militaire de Sandhurst. Il se destine tout d'abord à une carrière militaire, mais il choisit finalement d'enseigner l'anglais. C'est pendant son enseignement qu'il découvre sa capacité à raconter des histoires.

Il épouse à l'âge de vingt ans Clare Lane, la fille d'Allen Lane, fondateur des éditions Penguin Books, son premier éditeur. En 1978, ils s'installent dans le Devon dans un petit village près de Iddelsleigh pour exploiter une ferme, qu'il fait visiter aux enfants issus des quartiers défavorisés de la ville.

Michael Morpurgo publie son pr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque