Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De indringer

Michael Morpurgo (auteur), René Pullens (dessinateur)
Michael maakt met zijn ouders een zeiltocht rond de wereld. Als hij overboord slaat, komt hij terecht op een onbewoond eiland, waar hij toch niet helemaal alleen blijkt te zijn. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Eilanden
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
De indringer
Auteur
Michael Morpurgo
Dessinateur
René Pullens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Kensuke's kingdom
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, © 2000
127 p. : ill.
ISBN
90-216-1922-9

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wanneer Michael 11 is, verliezen zijn ouders hun baan. Om de problemen te ontlopen kopen ze een boot en varen de wereld rond. Ze zijn gelukkig tot Michael op een nacht overboord slaat en in de golven verdwijnt. Hij komt terecht op een eiland dat onbewoond lijkt. Enkel zijn hond Stella houdt hem gezelschap. Al snel blijkt er nog een bewoner te zijn, de oude Japanner Kensuki. Die blijft op een afstand, maar nadat Michael verwond is, worden ze vrienden.
De indringer is veel meer dan het Robinson Crusoë-achtige verhaal dat je aanvankelijk verwacht. In het eerste deel staan vooral de sociale problemen van Michaels ouders. Op het eiland is het de levensfilosofie van de Japanner die het verhaal bepaalt. Hij leert Michael dat je met rust en geduld vaak meer bereikt dan met geweld. Anderzijds heeft Kensuki een panische angst voor het echte leven: hij trok zich tijdens de Tweede Wereldoorlog op het eiland terug en leeft sindsdien zonder enig contact met de beschaafde wereld. Wanneer…Lire la suite
De bijna 12-jarige Michael maakt met zijn ouders een zeiltocht rond de wereld. Op een nacht slaan hij en zijn hond overboord en komen ze terecht op een onbewoond eiland tussen Australië en de Indonesische archipel. Al snel blijkt het eiland niet helemaal onbewoond te zijn en maakt Michael kennis met de geheimzinnige bewoner. Na enkele incidenten raakt hij bevriend met deze bejaarde vreemdeling en brengen ze hun dagen samen door. Michael blijft evenwel naar zijn ouders verlangen en uiteindelijk wil de vreemdeling hem helpen om van het eiland af te komen. Michael moet hem echter beloven tien jaar lang niets over de eerste bewoner van het eiland te vertellen. Het boek is na tien jaar zwijgen het ware verslag van Michaels wonderlijke reis en nog wonderlijker verblijf op het eiland. De schrijver is er prima in geslaagd de spanning in het verhaal te doseren. Stukje bij beetje komt de lezer het verhaal van de geheimzinnige eilandbewoner te weten. Op het omslag kijkt een orang-oetan door de …Lire la suite

À propos de Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo, né le 5 octobre 1943 à St Albans, en Angleterre, est un auteur britannique, notamment connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse souvent liés à des événements historiques.

Biographie

À dix-huit ans, Michael Morpurgo entre à l'Académie royale militaire de Sandhurst. Il se destine tout d'abord à une carrière militaire, mais choisit finalement d'enseigner l'anglais. C'est pendant son enseignement qu'il découvre sa capacité à raconter des histoires.

Il épouse à l'âge de vingt ans Clare Lane, la fille d'Allen Lane, fondateur des éditions Penguin Books, son premier éditeur. En 1978, ils s'installent dans le Devon dans un petit village près de Iddelsleigh pour exploiter une ferme, qu'il fait visiter aux enfants issus des quartiers défavorisés de la ville.

Michael Morpurgo publie son premie…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions