Private Peaceful

Michael Morpurgo (auteur)

Private Peaceful

Public cible:
12-14 ans et plus
Als een jongen gedwongen wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog dienst te nemen in het Britse leger, besluit zijn 15-jarige broer met hem mee te gaan zonder de gevolgen te kunnen overzien.
Titre
Private Peaceful
Auteur
Michael Morpurgo
Langue
Anglais
Éditeur
London: HarperCollins Children's Books, 2016 | Autres éditions
184 p.
ISBN
9780007486441 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 23 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thomas Peaceful (17, ik-figuur) overdenkt in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog tijdens een nacht (om precies te zijn van 22.05 tot 5.59 uur) zijn leven tot het moment dat hij in de loopgraven terecht is gekomen. Hij beschrijft met veel humor en emoties zijn leven met zijn broers Charlie en Big Joe en hun vriendin Molly. Hij is opgegroeid op het platteland in Zuid-Engeland aan het begin van de 20e eeuw. Zijn broer Charlie (drie jaar ouder) is altijd zijn beschermer en grote voorbeeld geweest. Het verhaal eindigt om 6.00 uur met de gebeurtenis waar het hele verhaal naar toe wordt gewerkt. Het beschrijft vooral de oneerlijkheid van de oorlog. Vanwege het uitbrengen van de verfilming in 2012 is het boek uit 2003 opnieuw uitgegeven, nu met foto-omslag van de filmposter met de twee broers. Het taalgebruik is levendig en humoristisch en goed leesbaar voor de doelgroep, maar het is zeker ook geschikt voor volwassenen. De auteur geeft wat achtergrondinformatie op de laatste bladzijden. …Lire la suite

À propos de Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo, né le 5 octobre 1943 à St Albans, en Angleterre, est un auteur britannique, notamment connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse souvent liés à des événements historiques.

Biographie

À dix-huit ans, Michael Morpurgo entre à l'Académie royale militaire de Sandhurst. Il se destine tout d'abord à une carrière militaire, mais choisit finalement d'enseigner l'anglais. C'est pendant son enseignement qu'il découvre sa capacité à raconter des histoires.

Il épouse à l'âge de vingt ans Clare Lane, la fille d'Allen Lane, fondateur des éditions Penguin Books, son premier éditeur. En 1978, ils s'installent dans le Devon dans un petit village près de Iddelsleigh pour exploiter une ferme, qu'il fait visiter aux enfants issus des quartiers défavorisés de la ville.

Michael Morpurgo publie son premie…En lire plus sur Wikipedia