Braille
Néerlandais

Toro ! Toro !

Michael Morpurgo (auteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
In de jaren '30, in Zuid-Spanje, groeit een jongen op op een boerderij waar stieren worden gefokt. De Spaanse Burgeroorlog verandert zijn leven ingrijpend.
Titre
Toro ! Toro ! / Michael Morpurgo ; met tek. van Michael Foreman
Auteur
Michael Morpurgo
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2002
2 banden
Éditeur original
Facet
Note
Gemaakt in Nederland Vert. uit het Engels

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een klein incident met zijn kleinzoon brengt opa Antonito ertoe te vertellen over zijn jeugd in Andalusië aan het begin van de Spaanse Burgeroorlog. De jonge Antonito woont dan met zijn ouders op een boerderij waar stieren worden gefokt; met een van de kalfjes krijgt hij een hechte band. Als hij op 8-jarige leeftijd mee mag naar een stierengevecht, beseft hij dat dit ook de toekomst voor zijn geliefde stier zal zijn en bedenkt hij een plan om dit, koste wat kost, te voorkomen. Het uitbreken van de burgeroorlog geeft echter een dramatische wending aan zijn gewaagde plan. Het verhaal wordt op ingehouden toon en met veel liefde verteld. Vanuit de ik-persoon laat de opa-figuur niet alleen zien hoe een kind het stierenvechten ervaart, maar ook hoe hij de verschrikkingen van de oorlog ondergaat. Het verhaal is geïllustreerd met sfeervolle gewassen pentekeningen en is in een vloeiend taalgebruik geschreven. De Spaanse woorden worden door de context duidelijk. Duidelijke druk. Een aanwinst vo…Lire la suite

À propos de Michael Morpurgo

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Michael Morpurgo, né le 5 octobre 1943 à St Albans, en Angleterre, est un auteur britannique, notamment connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse souvent liés à des événements historiques.

Biographie

À dix-huit ans, Michael Morpurgo entre à l'Académie royale militaire de Sandhurst. Il se destine tout d'abord à une carrière militaire, mais choisit finalement d'enseigner l'anglais. C'est pendant son enseignement qu'il découvre sa capacité à raconter des histoires. Il épouse à l'âge de vingt ans Clare Lane, la fille d'Allen Lane, fondateur des éditions Penguin Books, son premier éditeur. En 1978, ils s'installent dans le Devon dans un petit village près de Iddelsleigh pour exploiter une ferme, qu'il fait visiter aux enfants issus des quartiers défavorisés de la ville.

Michael Morpurgo publie son premier ouvrag…En lire plus sur Wikipedia