Livre
Néerlandais

Erebus : het verhaal van een schip

Michael Palin (auteur)

Erebus : het verhaal van een schip

De geschiedenis van HMS Erebus, zijn bemanning en de laatste noodlottige tocht om de noordwestelijke doorvaart te vinden.
Titre
Erebus : het verhaal van een schip
Auteur
Michael Palin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Erebus
Éditeur
Houten: Spectrum, 2018
367 p., [16] p. pl. : ill.
ISBN
9789000359325 (hardback)
Placing suggestion
903.3 (SISO) Thema's ; Ontdekkingsreizen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In 2014 werden de resten van HMS Erebus gevonden in de ijskoude wateren bij Adelaïde Peninsula. Het was het wrak van het schip waarmee in 1845, onder leiding van marineofficier John Franklin, een expeditie startte om de noordwestelijke doorgang bij de Noordpool te vinden. Na de oorlog met Napoleon zocht de Royal Navy een zinnige tijdsbesteding voor zijn bemanningen. De exploratie van de Noord- en Zuidpolen, het zoeken naar de magnetische pool en het in kaart brengen van onbekende kusten leken geschikte bezigheden om de grootsheid van het Empire kracht bij te zetten. Palin (1943) beschrijft de reizen van het schip met verve: van de inspectietochten in de Middellandse Zee tot de noodlottige expeditie naar de Noordpool. Het lot van het schip en zijn bemanning bleef lange tijd een raadsel en sprak tot de verbeelding. Het is niet alleen de biografie van de Erebus, maar ook een van de heldhaftige doorzetters die de schepen bemanden. Palin doorspekt zijn boek met anekdotes, brieven en docume…Lire la suite

À propos de Michael Palin

CC BY-SA 2.0 - Image by Chipps

Sir Michael Edward Palin (né le 5 mai 1943 à Sheffield, Yorkshire) est un humoriste, comédien, scénariste et producteur britannique. Il est connu en tant que membre du Monty Python's Flying Circus, dans lequel il joue généralement des rôles d'excentriques.

Après les Monty Python, il collabora souvent avec son partenaire habituel Terry Jones sur la série télévisée comique Ripping Yarns (en).

Michael Palin écrit aussi des livres et scénarios (par exemple Labyrinth). Il a écrit American Friends (film inspiré par un de ses ancêtres), écrit et joué dans Missionary, Time Bandits, simplement joué dans Jabberwocky, Un poisson nommé Wanda, Créatures féroces. Il incarne aussi un tortionnaire dans le film Brazil, de son ami Terry Gilliam.

En lire plus sur Wikipedia