Livre
Néerlandais

In het spoor van Hemingway

Michael Palin (auteur)

In het spoor van Hemingway

Verslag van een reis langs de plaatsen waar de Amerikaanse schrijver heeft gewoond en gewerkt.
Titre
In het spoor van Hemingway
Auteur
Michael Palin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Michael Palin's Hemingway adventure
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2003 | Autres éditions
228 p., [64] p. pl.
ISBN
90-414-0700-6
Placing suggestion
Engels 855.6 (SISO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In het spoor van Hemingway is een reisrelaas, waarin Michael Palin op zoek gaat naar de man achter de mythe. De reis begint met een verrassing: in het geboortehuis van de grootste macho van de literatuur blijkt hij zijn eerste levensjaren vooral in jurkje te hebben gesleten, de stempel van zijn artistieke moeder. De liefde voor het buitenleven had hij van zijn vader en grootvader, en in een schoolschriftje staan al profetische zinnen: "Mijn lievelingssporten zijn forelvissen, jagen, football en boksen [...] Ik wil gaan reizen en schrijven." Die instelling bracht Hemingway als 17-jarige naar Italië, als ambulancier in de Eerste Wereldoorlog. Het was een confrontatie met de Europese cultuur, de schoonheid, de oorlog en de pijn (hij werd gewond). Dertig jaar later zal hij er terugkomen, o.a. naar Venetië, waar hij met de adel op eendenjacht ging. Palin probeert het ook (inleving is zijn uitgangsprincipe in deze queeste), maar is trefzekerder in zijn interviewstijl, humor en keuze …Lire la suite
Reisverslag, dat Michael Palin schreef naar aanleiding van de door hem gepresenteerde televisieserie met dezelfde naam. De reis voert langs plaatsen en plekken die een belangrijke rol speelden in het leven van de schrijver Hemingway. Het beginpunt ligt in Michigan waar Hemingway werd geboren. Daarna gaat het via Italië, Spanje, Cuba en Afrika naar Key West. De tocht eindigt in Montana, bij het huis waar de schrijver zelfmoord pleegde. Palin bezoekt onderweg niet alleen dezelfde bars en hotels als Hemingway, hij doet er ook zoveel mogelijk dezelfde dingen. Hij bekijkt in Pamplona een stierengevecht, rijdt in een ambulance door Venetië en bokst op Cuba een partijtje op een sportschool. De kleine kleurenfoto's in twee katernen geven je het gevoel er zelf bij te zijn. Palin vertelt boeiend over het leven van Hemingway en, met zijn niet aflatende Monthy Python-achtige humor, ook over de dingen die hij onderweg zelf meemaakt. Het geheel vormt een heerlijk reisverhaal dat ook de niet Hemingw…Lire la suite

À propos de Michael Palin

CC BY-SA 2.0 - Image by Chipps

Sir Michael Edward Palin (né le 5 mai 1943 à Sheffield, Yorkshire) est un humoriste, comédien, scénariste et producteur britannique. Il est connu en tant que membre du Monty Python's Flying Circus, dans lequel il joue généralement des rôles d'excentriques.

Après les Monty Python, il collabora souvent avec son partenaire habituel Terry Jones sur la série télévisée comique Ripping Yarns (en).

Michael Palin écrit aussi des livres et scénarios (par exemple Labyrinth). Il a écrit American Friends (film inspiré par un de ses ancêtres), écrit et joué dans Missionary, Time Bandits, simplement joué dans Jabberwocky, Un poisson nommé Wanda, Créatures féroces. Il incarne aussi un tortionnaire dans le film Brazil, de son ami Terry Gilliam.

En lire plus sur Wikipedia