Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Reis om de wereld in 80 dagen

Michael Palin (auteur)

Reis om de wereld in 80 dagen

Sujet
Wereldreizen
Titre
Reis om de wereld in 80 dagen
Auteur
Michael Palin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Around the world in 80 days
Éditeur
Amsterdam: Ambo, 2010 | Autres éditions
222 p., [32] p. pl. : ill.
ISBN
9789026322594 (paperback)
Placing suggestion
961 (SISO) Reizen ; Wereldreizen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 15 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Palin reist per schip of trein met zijn filmcrew rond de wereld in 80 dagen en brengt daarover dagelijks verslag uit. Hij volgt het spoor van Fogg, de romanheld van Jules Verne die deze reis tegen de tijd reeds in 1872 ondernam. Maar ook Palin ondervindt dat zelfs meer dan 115 jaar later het volbrengen van de opdracht geen sinecure is. De onverbiddelijkheid van de tijd houdt de nodige spanning in het dagboek, want door de goede voorbereiding en het hoge reisbudget van de groep loopt er (gelukkig) weinig mis. Palin schrijft aangenaam, toont sympathie voor zijn medereizigers en staat telkens spontaan open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Dit was de eerste van zijn beroemde reizen. Het is ongetwijfeld tijdens deze dat hij een beroepsreiziger werd, voor wie (volgens Palin zelf) thuiskomen zwaar werk is.
[Florent Franssens]
Michael Palin is een bekende Britse, komische acteur, die o.a. met het Monty Python-team dolle films en televisieprogramma's maakte. In de herfst van 1988 maakte hij net als Phileas Fogg 115 jaar eerder een reis rond de wereld in 80 dagen. De tekst bestaat uit dagboekaantekeningen, en laat zich het aardigst lezen als een lange reeks anekdotes. Palin heeft een aanstekelijk gevoel voor het ongerijmde, voor de vaak onbedoeld grappige situatie of opmerking. Hij is echt op een ego-trip: we lezen over zijn ervaringen, zijn ontmoetingen, zijn reacties. We lezen niet veel over de omstandigheden waarin zijn gastheren/vrouwen leven. De narigheid van het reizen verdwijnt veelal onder de snaakse anekdote, de speelse inval of observatie. Het moet ook nogal duizelingwekkend zijn: pyramides, Bombay, Sjanghai, Chicago, Londen - en nergens tijd om eens lekker te blijven genieten. Dat moet de lezer met dit boek dan maar doen - gedoseerd in kleine hapjes. Paperbackeditie met vier katernen kleurenfoto's…Lire la suite

À propos de Michael Palin

CC BY-SA 2.0 - Image by Chipps

Sir Michael Edward Palin (né le 5 mai 1943 à Sheffield, Yorkshire) est un humoriste, comédien, scénariste et producteur britannique. Il est connu en tant que membre du Monty Python's Flying Circus, dans lequel il joue généralement des rôles d'excentriques.

Après les Monty Python, il collabora souvent avec son partenaire habituel Terry Jones sur la série télévisée comique Ripping Yarns (en).

Michael Palin écrit aussi des livres et scénarios (par exemple Labyrinth). Il a écrit American Friends (film inspiré par un de ses ancêtres), écrit et joué dans Missionary, Time Bandits, simplement joué dans Jabberwocky, Un poisson nommé Wanda, Créatures féroces. Il incarne aussi un tortionnaire dans le film Brazil, de son ami Terry Gilliam.

En lire plus sur Wikipedia