Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Impressies in woord en beeld.
Titre
Sahara / Michael Palin ; met foto's van Basil Pao
Auteur
Michael Palin
Photographe
Basil Pao
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sahara
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2007 | Autres éditions
303 p., [64] p. pl.
ISBN
9789022321744 9789041411600
Placing suggestion
Afrika 992 (SISO) Afrika ; Sahara (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met een televisieploeg in zijn zog doorkruiste Michael Palin (geb. 1943) de aardbol volgens uiteenlopende invalshoeken: Reis om de wereld in 80 dagen, Van pool tot pool, De cirkel rond, In het spoor van Hemingway en Sahara. Vijf expedities die in de periode 1989-2002 in afleveringen door de BBC werden uitgezonden. Elke serie werd vergezeld van een aantrekkelijk geïllustreerd reisdagboek, dat herdrukt als pocketuitgave heel wat van zijn visuele uitstraling verliest. Meteen wordt de achillespees van de opzet blootgelegd: de palineske televisieperformance, en in het spoor daarvan de fotografie, is de motor van het enthousiasme waarmee de series ontvangen worden. De combinatie video/dvd en de volledig geïllustreerde uitgave wordt hier dan ook aanbevolen om het onderste uit de kan te halen. Wie Palins webstek over zijn reizen bezoekt (http://www.palinstravels.co.uk/), vindt daar o.m. de volledige teksten van zijn reisboeken, het fotomateriaal en een uitge…Lire la suite
'De Sahara is net zo groot als de VS, heeft niet meer inwoners dan Norfolk en bestaat slechts voor 15 procent uit zand'. Michael Palin, acteur, ex-Monty Python, en bekend van zijn reisdocumentaires en -verslagen reisde van februari 2001 tot februari 2002 dwars door de Sahara. Hij begon en eindigde zijn 99 dagen durende reis in Gibraltar. Per trein, boot, kameel, auto en te voet trok hij via o.a. Marrakesj, het Atlasgebergte, Dakar en de rivier de Niger naar Timboektoe, doorkruiste Niger met een kamelenkaravaan, beklom het Hogargebergte, reisde verder door Libië, Tunesië etc. In dit met veel kleurenfoto's geïllustreerde, boeiende reisboek doet hij op zijn bekende, eigenzinnige en humoristische wijze verslag van de reis en van de avonturen die hij en zijn filmcrew beleefden onderweg. Kleine druk.

À propos de Michael Palin

CC BY-SA 2.0 - Image by Chipps

Sir Michael Edward Palin (né le 5 mai 1943 à Sheffield, Yorkshire) est un humoriste, comédien, scénariste et producteur britannique. Il est connu en tant que membre du Monty Python's Flying Circus, dans lequel il joue généralement des rôles d'excentriques.

Après les Monty Python, il collabora souvent avec son partenaire habituel Terry Jones sur la série télévisée comique Ripping Yarns (en).

Michael Palin écrit aussi des livres et scénarios (par exemple Labyrinth). Il a écrit American Friends (film inspiré par un de ses ancêtres), écrit et joué dans Missionary, Time Bandits, simplement joué dans Jabberwocky, Un poisson nommé Wanda, Créatures féroces. Il incarne aussi un tortionnaire dans le film Brazil, de son ami Terry Gilliam.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions