Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Van pool tot pool

Michael Palin (auteur), Basil Pao (photographe)
Beschrijving van een reis van vijf maanden in 1991 van de Noord- naar de Zuidpool.
Sujet
Wereldreizen
Titre
Van pool tot pool
Auteur
Michael Palin
Photographe
Basil Pao
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pole to pole
Éditeur
Amsterdam: Ambo, 2010 | Autres éditions
305 p., [32] p. pl.
ISBN
9789026322600 (paperback)
Placing suggestion
961 (SISO) Reizen ; Wereldreizen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 18 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Met een televisieploeg in zijn zog doorkruiste Michael Palin (geb. 1943) de aardbol volgens uiteenlopende invalshoeken: Reis om de wereld in 80 dagen, Van pool tot pool, De cirkel rond, In het spoor van Hemingway en Sahara. Vijf expedities die in de periode 1989-2002 in afleveringen door de BBC werden uitgezonden. Elke serie werd vergezeld van een aantrekkelijk geïllustreerd reisdagboek, dat herdrukt als pocketuitgave heel wat van zijn visuele uitstraling verliest. Meteen wordt de achillespees van de opzet blootgelegd: de palineske televisieperformance, en in het spoor daarvan de fotografie, is de motor van het enthousiasme waarmee de series ontvangen worden. De combinatie video/dvd en de volledig geïllustreerde uitgave wordt hier dan ook aanbevolen om het onderste uit de kan te halen. Wie Palins webstek over zijn reizen bezoekt (http://www.palinstravels.co.uk/), vindt daar o.m. de volledige teksten van zijn reisboeken, het fotomateriaal en een uitge…Lire la suite
Michael Palin, ex-Monty Python en bekend van zijn tocht om de wereld in 80 dagen, heeft hier zijn reis van pool tot pool op schrift gesteld. Deze afstand werd door hem en zijn filmploeg in vijf maanden volbracht, waarbij zeventien landen werden doorkruist. Door het bijhouden van een dagboek en het inspreken van tapes heeft Palin zijn tocht tot in detail gedocumenteerd. Hierdoor krijgt de lezer een duidelijk beeld van de ups en downs van de expeditie. Dit alles, hoe kan het ook anders, beschreven met een flinke dosis humor. Een leerzaam en onderhoudend boek. Paperbackeditie met vier katernen kleurenfoto's. Kleine druk.

À propos de Michael Palin

CC BY-SA 2.0 - Image by Chipps

Sir Michael Edward Palin (né le 5 mai 1943 à Sheffield, Yorkshire) est un humoriste, comédien, scénariste et producteur britannique. Il est connu en tant que membre du Monty Python's Flying Circus, dans lequel il joue généralement des rôles d'excentriques.

Après les Monty Python, il collabora souvent avec son partenaire habituel Terry Jones sur la série télévisée comique Ripping Yarns (en).

Michael Palin écrit aussi des livres et scénarios (par exemple Labyrinth). Il a écrit American Friends (film inspiré par un de ses ancêtres), écrit et joué dans Missionary, Time Bandits, simplement joué dans Jabberwocky, Un poisson nommé Wanda, Créatures féroces. Il incarne aussi un tortionnaire dans le film Brazil, de son ami Terry Gilliam.

En lire plus sur Wikipedia