Thriller waarin een onopvallende onderwijzer met een passie voor jazz verliefd wordt op Beatrice, een jonge Italiaanse vrouw, die in de misdaadwereld beter bekend is als B. Monkey
Titre
B. Monkey
Directeur
Michael Radford
Antécédent bibliographique
Andrew Davies 1936-
Acteur
Asia Argento Jared Harris Rupert Everett Jonathan Rhys Meyers
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, 2002
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1998
Durée
ca. 90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8713045203375

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Britse speelfilm van Michael Radford (Il Postino) uit 1999. Met in de hoodrollen Asia Argento en Jared Harris. Beatrice is op het eerste zicht een geslaagde Italiaanse in Londen. Ze leidt echter een dubbelleven: overdag is ze een voorbeeldige Londense kantoorbediende en 's avonds is ze B. Monkey die gewapend en zonder scrupules overvallen pleegt. Maar de kick van de overvallen verdwijnt langzamerhand en wanneer ze Alan, een onopvallende onderwijzer met een passie voor jazz, ontmoet besluit ze uit de criminele wereld te stappen. Haar verleden blijft haar echter achtervolgen. Diane Selkirk schrijft in Apollo Leisure Guide(i): 'B. Monkey looks and sounds fantastic, but leaves you unconvinced. This doesn’t mean you should pass on the film. Like most interesting films, this one makes you work a bit, and that’s a good thing. (...) B. Monkey is about atmosphere and mood. It’s sexy and seductive and yes, inconsistent. It’s also memorable despite its flaws, and enjoyable enough to recommend.' …Lire la suite

À propos de Michael Radford

CC-BY-SA-3.0 - Image by L’auteur n’a pas pu être identifié automatiquement. Il est supposé qu'il s'agit de : Isiltasuna~commonswiki (étant donné la revendication de droit d’auteur).

Michael Radford est un réalisateur, scénariste, acteur et producteur anglais né le 24 février 1946 à New Delhi (Inde).

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1980 : Van Morrison in Ireland (documentaire)
  • 1980 : The White Bird Passes (TV)
  • 1983 : Another Time, Another Place (en)
  • 1984 : 1984 (Nineteen Eighty-Four)
  • 1987 : Sur la route de Nairobi (White Mischief)
  • 1994 : Le Facteur (Il Postino)
  • 1998 : B. Monkey
  • 2000 : Dancing at the Blue Iguana
  • 2002 : Ten Minutes O…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions