De Pakistaans-Amerikaanse komiek Kumail en studente Emily worden verliefd, maar hun liefde wordt op de proef gesteld door hun familie en de tradities.
Titre
The big sick
Directeur
Michael Showalter
Acteur
Kumail Nanjiani Zoe Kazan Holly Hunter Ray Romano
Compositeur
Michael Andrews
Langue
Anglais
Éditeur
The Searchers, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
120 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461875013
mooov

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Romantische komedie van Michael Showalter (Hello, my name is Doris), geschreven door komiek Kumail Nanjiani en Emily Gordon, die het verhaal van hun eigen relatie vertellen. De New Yorkse stand-up komiek en taxichauffeur Kumail (als zichzelf) is van Pakistaanse afkomst. Hij en de witte studente psychologie Emily (Zoe Kazan) worden verliefd. Wanneer Emily erachter komt dat hij haar niet aan zijn ouders durft voor te stellen, die volgens de traditie een huwelijkskandidate voor hem zoeken, maakt ze het uit. Kort daarna wordt ze ziek en door de artsen in coma gehouden. Kumail bezoekt haar trouw in het ziekenhuis en gaat zo de confrontatie aan met haar excentrieke ouders (Holly Hunter en Ray Romano) en zijn eigen ouders. De recensenten geven allemaal 4 sterren. Remke de Lange (Trouw 3-8-'17): '(...) De film lijkt niet zo nodig fans van romcoms te willen behagen, maar vertelt wel een warmbloedig verhaal rond mensen die beseffen dat regie over het leven beperkt is. (...) De film is een vroli…Lire la suite

À propos de Michael Showalter

CC BY-SA 2.0 - Image by That Other Paper from Austin, Texas

Michael Showalter, né le 17 juin 1970, est un comique, acteur, scénariste et réalisateur américain.

Biographie

Michael Showalter est membre du trio comique américain Stella. Il est connu pour avoir fait partie de la distribution de la série comique The State, produite et diffusée sur MTV de 1993 à 1995.

L'acteur coécrit et joue dans le film Wet Hot American Summer. Showalter scénarise, dirige et joue également dans la production indépendante The Baxter qui sort en 2005.

Vie privée

Showalter est marié avec Anne Kalin Ellis depuis le 16 janvier 2011. Ils se sont mariés à New York.

Filmographie