Sarah Winchester is de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Ze bouwt een grote villa voor de geesten van mensen die door de wapens van haar echtgenoot zijn omgekomen.
Titre
Winchester / directed by the Spierig brothers ; written by The Spierig brothers [e.a.]
Directeur
Michael Spierig Peter Spierig
Acteur
Helen Mirren Jason Clarke
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Dutch Filmworks, 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
96 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Losjes geïnspireerd op het leven van Sarah Winchester, de weduwe van een Amerikaans wapenmagnaat
EAN
8719372006702

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Griezelfilm van de broers Michael en Peter Spierig (Predestination; Daybreakers) met in de hoofdrol topactrice Helen Mirren, die voor het eerst in dit genre te zien is. Het verhaal is geïnspireerd op ware gebeurtenissen rond 1900. Sarah Winchester is de weduwe van wapenmagnaat William Wirt Winchester. Ze denkt dat ze lastiggevallen wordt door de geesten van de vele mensen die stierven door de geweren uit de fabriek van haar echtgenoot en bouwt een grote villa om hen onderdak en rust te bieden. De firma stuurt een dokter (Jason Clarke) om te onderzoeken of Sarah geestelijk gezond is en in staat de firma te leiden. Het huis in San Jose (Californië) is nu een toeristische attractie. De recensenten geven 2-4 sterren. Dana Linssen (NRC 6-2-'18) concludeert: 'Ondanks deze ideale ingrediënten gaat Winchester aan z’n eigen tergende traagheid ten onder.' Eric le Duc (Telegraaf 8-2-'18) ziet: 'een vermakelijke nagelbijter (...) Tel daar het sinistere spel van de zwartgesluierde Mirren bij op en…Lire la suite

À propos de Michael Spierig

Michael Spierig et Peter Spierig, nés le 29 avril 1976 à Buchholz (Allemagne), sont des réalisateurs, scénaristes et producteurs australiens.

Biographie

Filmographie

Réalisateurs et scénaristes

  • 2000 : The Big Picture (court métrage)
  • 2003 : Undead
  • 2010 : Daybreakers
  • 2014 : Prédestination (Predestination)
  • 2017 : Jigsaw (seulement réalisateurs)
  • 2018 : La Malédiction Winchester (Winchester: The House that Ghosts Built)

Producteurs