Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Een liefde uit vervlogen tijden

Michelle Paver (auteur)

Een liefde uit vervlogen tijden

Een archeologe speurt in Zuid-Frankrijk naar aanwijzingen dat een Romeinse dichter daar ooit leefde, maar vindt veel meer dan dat.
Titre
Een liefde uit vervlogen tijden
Auteur
Michelle Paver
Langue
Néerlandais
Titre original
A place in the hills
Éditeur
Houten: Van Reemst, 2001
416 p.
ISBN
90-410-1008-4

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 31 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In de heuvels van de Franse Pyreneeën leidt professor Charles Hunt een expeditie van opgravingen naar een Romeinse villa. Zijn jongste dochter, Antonia, eveneens archeologe, is vooral geboeid door de klassieken. Ze is zelfs gefascineerd door de werken van de beroemde dichter Gaius Cassius Vitalis. Ze hoopt in de omgeving van de villa aanwijzingen te vinden in verband met de geheimzinnige Lycaris uit diens liefdesgedichten. Haar vriend Myles Passmore komt uit een rijk en ambitieus gezin. Zijn moeder Debra is een beroemde advocaat en zijn stiefvader is rechter. Hij heeft een stiefzus Nerissa en een halfzusje Imogen. Zo'n gezinssituatie schept bijkomende problemen. Myles heeft een grote eigendunk maar weinig karakter. Zijn herhaald voornemen om te stoppen met drank en drugs schuift hij voor zich uit en hij zakt steeds dieper in de problemen. Zijn vriend Patrick deelt de passie voor archeologie met Antonia en helpt haar bij een belangrijke ontdekking. Die gedeelde passie brengt hen ook sa…Lire la suite
Een archeologe is op zoek naar aanwijzingen dat een Romeinse dichter ergens in een dal in Frankrijk gewoond heeft. Zij wordt belemmerd in haar werk door haar verloofde Myles, die aan drank en drugs verslaafd is. Als Antonia ten slotte een antieke beker vindt en bovendien verliefd wordt op Patrick, een studiegenoot van Myles, vernielt haar verloofde alle papieren en steelt de beker, maar wordt gedood bij een auto-ongeluk. Jaren later gaat ze weer op zoek naar de beker, maar ondervindt de nodige tegenslag door gebrek aan geld en tijd. Dit boek bevat eigenlijk twee liefdesverhalen: dat van de Romeinse dichter die zijn geliefde door het standsverschil niet kon krijgen en dat van de archeologe die door allerlei tegenslag van haar geliefde verwijderd wordt. Het is een spannend verhaal over opgravingen en een dramatisch verhaal door de gevolgen van de liefdesrelaties. Vrij kleine maar vette druk. Tweede roman van de schrijfster, die debuteerde met 'Portret van een liefde'*.

À propos de Michelle Paver

Michelle Paver, née le 7 septembre 1960 à Blantyre au Malawi, est une écrivaine britannique.

Biographie

Michelle Paver est née le 7 septembre 1960 au Malawi d'une mère Belge et d'un père Sud-Africain. Celui-ci, journaliste, dirigeait le Nyasaland Time, un journal local. La famille a déménagé au Royaume-Uni alors que Michelle avait trois ans pour s'installer à Wimbledon, où Michelle Paver a grandi. C'est à l'âge de quatre ans qu'elle a écrit sa première histoire, narrant les aventures d'un T-Rex nommé Hamish.

Elle a plus tard étudié à l'Université d'Oxford, au Lady Margaret Hall. Après y avoir obtenu un diplôme de biochimie, elle a exercé la profession d'avocat dans une firme de la City à Londres. La mort de son père en 1996 l'a i…En lire plus sur Wikipedia