Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Hylas en het oog van de valk

Michelle Paver (auteur), Carla Hazewindus (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Hylas (ca. 14) gaat op het eiland Keftioe op zoek naar zijn vriendin Pirra en de leeuwenwelp Heibel. Hij hoopt dat ze de enorme vloedgolf en de pest die op het eiland heerst hebben overleefd. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Hylas en het oog van de valk
Auteur
Michelle Paver
Traducteur
Carla Hazewindus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The eye of the falcon
Éditeur
Amsterdam: Moon, © 2014
270 p.
ISBN
9789044336313 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De serie 'Tijden van goden en gevechten' speelt in een land aan de Middellandse zee, in het Bronzen Tijdperk. In dit derde deel* is Hylas (bijna 14) op het eiland Keftioe op zoek naar zijn reisgenote Pirra en de leeuwenwelp Heibel. Het eiland is bijna geheel verwoest door een vloedgolf en wordt geteisterd door de pest. Heibel heeft de ramp overleefd; dat maakt Hylas nog vastbeslotener om ook Pirra op te sporen. Opnieuw moet Hylas veel gevaren trotseren. Het spannende verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages, onder meer vanuit een jonge valk. Doordat op een organische manier de voorgeschiedenis in de tekst wordt toegelicht, is het niet strikt noodzakelijk (maar wel leuker) om de voorafgaande delen te lezen. Er zijn nog twee delen aangekondigd, waarin Hylas de zoektocht naar zijn vermiste zusje voortzet. Achter in het boek licht de auteur de verhalen toe. De Britse auteur is bekend van de serie 'Torak en wolf'; daarin spelen magische krachten ook een belangrijke rol. Vanaf …Lire la suite

Hylas en het oog van de valk

Hylas, een jonge Griekse geitenhoeder die leeft in het bronzen tijdperk, is het hoofdpersonage in Michelle Pavers gelijknamige reeks. Zijn zoektocht die in deel één ('Hylas en de roep van de dolfijn') startte als een queeste naar zijn zusje Issi, gaat nog steeds verder in dit nieuwe, derde deel. Het lijkt erop dat Hylas eenzamer dan ooit in de wereld staat. Issi is nog steeds niet terecht en in het vorige deel ('Hylas en de schaduw van de leeuwin') raakte hij bovendien gescheiden van zijn lotgenote Pirra en van de leeuwenwelp Heibel. Na de vulkaanuitbarstingen bij de kopermijnen van Thalakrea zette Hylas hen op een schip naar Keftioe (Kreta) zodat ze zouden ontsnappen aan het verschrikkelijke natuurgeweld. Hierdoor zet hij echter hun vriendschap op het spel want het laatste wat Pirra wil, is terugkeren naar haar thuisland waar haar als dochter van de hogepriesteres een leven vol verplichtingen en beperkingen wacht.
In dit nieuwe deel belandt ook Hylas op Keftioe en hij komt tot …Lire la suite

À propos de Michelle Paver

Michelle Paver, née le 7 septembre 1960 à Blantyre au Malawi, est une écrivaine britannique.

Biographie

Michelle Paver est née le 7 septembre 1960 au Malawi d'une mère Belge et d'un père Sud-Africain. Celui-ci, journaliste, dirigeait le Nyasaland Time, un journal local. La famille a déménagé au Royaume-Uni alors que Michelle avait trois ans pour s'installer à Wimbledon, où Michelle Paver a grandi. C'est à l'âge de quatre ans qu'elle a écrit sa première histoire, narrant les aventures d'un T-Rex nommé Hamish.

Elle a plus tard étudié à l'Université d'Oxford, au Lady Margaret Hall. Après y avoir obtenu un diplôme de biochimie, elle a exercé la profession d'avocat dans une firme de la City à Londres. La mort de son père en 1996 l'a i…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions