Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Portret van een liefde

Michelle Paver (auteur)
Een jonge programmamaakster bij de BBC krijgt de opdracht de geschiedenis van een landgoed vast te leggen, dat met haar vader te maken blijkt te hebben.
Titre
Portret van een liefde
Auteur
Michelle Paver
Langue
Néerlandais
Titre original
Without charity
Éditeur
Houten: Van Reemst, 2000
416 p.
ISBN
90-410-0862-4

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 46 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na een mislukte relatie en het verlies van haar baan wil Sarah weg uit New York. Aanvankelijk tegen haar zin aanvaardt ze dan toch de opdracht om de geschiedenis te schrijven van het landgoed Harlaston Hall van de familie Pearce-Staunton. Dit eigendom werd verkocht na de Eerste Wereldoorlog. Sinds vijftig jaar is daarin de Europese afdeling van de Universiteit van Allantown ondergebracht. Dat feit wil men gedenken met de geschiedenis van het landgoed. Sarah komt tijdens haar verblijf in Harlaston helemaal in de ban van de speciale sfeer die ervan uitgaat. Gaandeweg wil ze ook meer te weten komen over de geruchten als zou dit landgoed een grote rol hebben gespeeld in het leven van haar grootmoeder Charity.

Het verhaal is opgevat als een tv-serie waarin afwisselend het leven op verschillende plaatsen wordt belicht. Tijdens haar opzoekingen komt Sarah terecht in het Engeland van 1900, waarin het luxueuze leven op het landgoed schril afsteekt tegen dat van de lagere klasse. Ze leer…Lire la suite
Sara, een jonge programmamaakster bij de BBC, krijgt na het verbreken van haar relatie een inzinking. Om weer op verhaal te komen neemt ze de uitnodiging aan de geschiedenis van een Engels landgoed vast te leggen, mede omdat haar vaders raadselachtige afkomst iets met het kasteel te maken heeft gehad. Dan ontspint zich een boeiend relaas, gedeeltelijk geschreven in het heden, gedeeltelijk in ± 1900, waarbij steeds stukjes van de puzzle op hun plaats vallen. Tot het laatst toe spannend, goed geconstrueerd met heldere karaktertekening. Door het steeds verspringen van tijd en plaats niet zo gemakkelijke lectuur, maar aanspreekbaar voor een groot publiek. Behoorlijk vertaald, mooie passende omslag illustratie van Renoir. Volle bladspiegel.

À propos de Michelle Paver

Michelle Paver, née le 7 septembre 1960 à Blantyre au Malawi, est une écrivaine britannique.

Biographie

Michelle Paver est née le 7 septembre 1960 au Malawi d'une mère Belge et d'un père Sud-Africain. Celui-ci, journaliste, dirigeait le Nyasaland Time, un journal local. La famille a déménagé au Royaume-Uni alors que Michelle avait trois ans pour s'installer à Wimbledon, où Michelle Paver a grandi. C'est à l'âge de quatre ans qu'elle a écrit sa première histoire, narrant les aventures d'un T-Rex nommé Hamish.

Elle a plus tard étudié à l'Université d'Oxford, au Lady Margaret Hall. Après y avoir obtenu un diplôme de biochimie, elle a exercé la profession d'avocat dans une firme de la City à Londres. La mort de son père en 1996 l'a i…En lire plus sur Wikipedia