Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Torak en Wolf : verstoten

Michelle Paver (auteur), Ellis Post Uiterweer (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Torak wordt door de stammen verstoten en vogelvrij verklaard. Iedereen die hem tegenkomt, mag hem doden. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Torak en Wolf : verstoten
Auteur
Michelle Paver
Traducteur
Ellis Post Uiterweer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Outcast
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2013 | Autres éditions
270 p.
ISBN
9789044338966 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De ongeveer 13-jarige Torak wordt door de stammen verstoten en vogelvrij verklaard, als zijn tatoeage van de Zieleneters ontdekt wordt. Bedreigingen en magische krachten lijken zijn ondergang te worden, maar dan zijn Wolf en Renn er nog... Vierde deel uit de zesdelige serie 'Avonturen uit een magisch verleden'* over Torak en Wolf. Het verhaal speelt zich zo'n zesduizend jaar geleden af. Door middel van flashbacks wordt een deel van de voorgeschiedenis verteld. Schitterend, spannend en sfeervol boek waarin blijkt hoe dicht de mens vroeger bij de natuur stond. Achterin een nawoord van de auteur. Een soort jeugduitgave van 'De Stam van de Holenbeer' van Jean Auel. Herdruk met nieuw omslag. Vanaf ca. 11 jaar.

Torak en Wolf. Verstoten

‘Verstoten’ is het vierde deel uit een reeks van zes boeken over de prehistorische Torak, die ook nu weer de strijd aanbindt met de zieleneters, magische op macht beluste creaturen die het kwaad in zich dragen. Na hun avontuur in het Hoge Noorden verblijven Torak en Renn weer bij de Ravenstam. Torak heeft een groot geheim: de zieleneters hebben een tatoeage op zijn borst gemaakt, wat hem tot één van hen maakt in de ogen van de anderen. Als dat ontdekt wordt, wordt hij volgens de wetten van de stammen verstoten. En dat komt de Addermagiër goed uit, want zo heeft ze vrij spel om Torak in haar netten te vangen. Torak moet op de vlucht. Alleen Wolf blijft bij hem. Immers, stamleden die hem zien, moeten hem doden of worden zelf verstoten. Uiteindelijk komt hij terecht in de rietvelden van het Bijlmeer, waar hij, bedreigd door het Verborgen Volk, zijn verstand verliest. Gelukkig laten Renn en Bale hem niet in de steek. De vraag is of zij opgewassen zijn tegen de gevaren die in het Bijlme…Lire la suite

À propos de Michelle Paver

Michelle Paver, née le 7 septembre 1960 à Blantyre au Malawi, est une écrivaine britannique.

Biographie

Michelle Paver est née le 7 septembre 1960 au Malawi d'une mère Belge et d'un père Sud-Africain. Celui-ci, journaliste, dirigeait le Nyasaland Time, un journal local. La famille a déménagé au Royaume-Uni alors que Michelle avait trois ans pour s'installer à Wimbledon, où Michelle Paver a grandi.

Elle a plus tard étudié à l'Université d'Oxford, au Lady Margaret Hall. Après y avoir obtenu un diplôme de biochimie, elle a exercé la profession d'avocat dans une firme de la City à Londres.

La mort de son père en 1996 l'a incitée à prendre un congé d'une année, pendant lequel elle a voyagé en Fra…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions