Livre
Néerlandais

Hoe verstop je een giraf?

Michelle Robinson (auteur), Claire Powell (dessinateur), Maartje Beukers (traducteur)
Een meisje wint op de kermis een giraf. Ze wil hem houden, maar haar ouders vinden de giraf veel te groot en onhandig als huisdier. Het meisje probeert de giraf op allerlei manieren te verstoppen, maar dat is niet zo eenvoudig… Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Hoe verstop je een giraf?
Auteur
Michelle Robinson 1977-
Dessinateur
Claire Powell
Traducteur
Maartje Beukers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Have you seen my giraffe?
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2017 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789026145582 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een meisje wint een giraf op de kermis. Maar een giraf als huisdier levert problemen op, want zo’n dier is groot en onhandig. Ze bedenkt allerlei plaatsen voor de giraf, maar niets werkt en haar ouders vinden dat de giraf weg moet. Ze gaat dan op zoek naar verstopplekken, maar ook dat lukt met zo’n groot beest niet. Uiteindelijk wordt duidelijk dat ze de giraf, die ondertussen de naam Grutjes heeft gekregen, echt niet kan houden en ze brengt hem naar de plek waar hij vandaan komt: het bos waar hij zich nooit hoeft te verstoppen. Behalve als het meisje langskomt om verstoppertje te spelen. Bijzonder humoristisch prentenboek dat zich uitstekend leent voor interactief voorlezen. Het verhaal is goed opgebouwd, waarbij de spanning steeds meer opgevoerd wordt en leidt tot een bevredigend slot. Het onderbrengen van een giraf als huisdier levert de nodige hilarische momenten op en de kleuter zal zelf aan de hand van de kleurrijke, humoristische illustraties, met erg veel details die een extra…Lire la suite

À propos de Michelle Robinson

Michelle LaVaughn Obama, née Michelle LaVaughn Robinson le 17 janvier 1964 à Chicago (Illinois), est une avocate et essayiste américaine.

Épouse depuis 1992 de Barack Obama, avocat devenu sénateur de l'Illinois, elle devient à son élection en tant que 44e président des États-Unis la Première dame (First Lady) des États-Unis, la première afro-américaine de l'histoire du pays.

Biographie

Jeunesse et famille

Michelle Robinson naît et grandit à Chicago (Illinois), dans le quartier de South Shore, l'un des secteurs communautaires de la ville. Sa mère, Marian Shields Robinson, était secrétaire auprès d'un magasin d'usine du catalogue …En lire plus sur Wikipedia