Livre
Anglais

Joe country

Mick Herron (auteur)
De naar Slough House verbannen spionnen kampen met hun eigen problemen als ze om verschillende redenen in Wales terechtkomen.
Titre
Joe country
Auteur
Mick Herron
Langue
Anglais
Éditeur
London: John Murray, 2019
344 p.
ISBN
9781473657441 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deel 6 van de geweldige serie* over de op een zijspoor gezette spionnen (Slow Horses) van MI5 die naar Slough House zijn verbannen. Jackson Lamb, de eigenzinnige, irritante én slimme baas van het stel misfits, geeft ze als altijd doodsaaie taken totdat de een na de ander uiteindelijk in Wales terechtkomt. Louisa rouwt nog om collega Min Harper en krijgt het verzoek op zoek te gaan naar diens vermiste zoon. River begraaft zijn opa, Catherine is weer aan de drank en Lech Wicinski, de nieuwste banneling, probeert te achterhalen wie hem dat geflikt heeft. De proloog zet de toon voor een uiterst spannend verhaal: bij een brand in Wales komt een paar Slow Horses om. Wie dat zijn blijft tot op het eind van het verhaal de vraag en dat is extra spannend voor liefhebbers van de serie: het zal toch niet een van de lievelingskarakters zijn? Voor nieuwe lezers van de serie is het een flinke kluif om grip te krijgen op de roerselen van de types in Slough House: beter en leuker om te starten met dee…Lire la suite

À propos de Mick Herron

Mick Herron, né à Newcastle upon Tyne, en Angleterre, est un écrivain britannique, auteur de roman policier.

Biographie

Mick Herron fait ses études supérieures au Balliol College de l'Université d'Oxford, où il obtient un diplôme en anglais.

En 2003, il publie son premier roman, Down Cemetery Road. C'est le premier volume d'une série consacrée à Zoë Boehm, une détective privée à Oxford.

En 2010, avec La Maison des tocards, il commence une série d'espionnage, intitulée Jackson Lamb, mettant en scène des agents du MI5. Avec le deuxième volume de cette série, Les lions sont morts, paru en 2013, il est lauréat du Gold Dagger Award 2013.

Ses nouvelles sont régulièrement publiées dans Ellery Queen's Mystery Magazine et sont rassemblées dans un recueil All the Livelong Day, paru en 2013.

Œuvre

En lire plus sur Wikipedia