Livre
Néerlandais

In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie

Mieke Dobbels (auteur), Julie Van Hove (dessinateur)

In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Gloria het olifantje is nogal onhandig. Ze voelt zich erg schuldig als ze bloemen vertrapt en er een winkelruit barst door haar toedoen. Prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties over dyspraxie. Voor o.a. DCD-kinderen, kinderen die moeite hebben met hun motoriek vanaf ca.6 t/m 8 jaar.
Sujet
DCD
Titre
In de gloriefant! : een voorleesverhaal over dyspraxie
Auteur
Mieke Dobbels
Dessinateur
Julie Van Hove
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, © 2019
[28] p.
ISBN
9789401463256 (hardback)
Placing suggestion
Anders zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Langwerpig formaat prentenboek in de reeks 'Superdieren', met het grappige en buitengewoon innemend geïllustreerde verhaal van Gloria het olifantje. Gloria is nogal onhandig. Motorisch zit ze vaak met zichzelf in de knoop. Daardoor gebeuren er nogal eens ongelukjes en Gloria voelt zich dan enorm schuldig. Gelukkig zijn er prachtige dieren om haar heen, die regelmatig iets door de vingers zien, haar functioneel niet praktisch zijn, begrijpen, haar koesteren en zelfs met haar zoeken naar een oplossing. In dit heerlijke boek vol educatieve mogelijkheden mislukt Gloria’s poging om de ijscoman te helpen, in de porseleinwinkel van haar moeder breekt ze dingen; appelbomen planten bij oom Florus lukt prima, maar papavers planten blijkt uiteindelijk beestig moeilijk... arme Gloria! Tot ze ontdekt dat ze heel goed is in het opruimen van rommel op het strand, waarbij ze ook nog eens niets kapot kan maken. Het verhaal is grappig en de kleurenillustraties (kleurpotlood, viltstift, pastel) zijn een…Lire la suite

In de gloriefant

'In de gloriefant' is het vierde voorleesboek in de reeks ‘Superdieren’. In deze reeks willen de auteurs een moeilijk thema op een kindvriendelijke manier uitleggen. Deze keer is dyspraxie aan de beurt; kort door de bocht: een probleem met de fijne en grove motoriek waardoor kinderen onhandig en langzaam lijken. En dit is wat het olifantje Gloria heeft. Ze huppelt vrolijk door het leven en wil iedereen helpen. Alleen lukt dat laatste niet zo goed. In plaats van te helpen maakt ze er vaak een zootje van. Tot Gloria ook iets vindt dat ze goed kan, en dat is fijn natuurlijk.Dit boek past mooi in de reeks want ook hier is op de cover gewerkt met neonletters die de aandacht vragen, en hetzelfde formaat (hoog en smal) wordt opnieuw gebruikt. De illustraties zijn realistisch en lijken op mooie tekeningen van kleurpotlood. De tekst vult de prenten mooi aan en bevat veel emotie. Een fijn boek om mee aan de slag te gaan en een niet voor de hand liggend thema bespreekbaar t…Lire la suite

À propos de Mieke Dobbels

Mieke Dobbels (née le 22 février 1978 à Coxyde) est une actrice belge. Elle est particulièrement active au théâtre et joue occasionnellement dans des séries télévisées.

Biographie

Mieke Dobbels sort diplômée du conservatoire de Gand en 2001. Elle a joué entre autres au Théâtre Malpertuis, au Publiekstheater et au Spelersgroep Ernst/Serieus.

Filmographie

  • 2002 : F.C. De Kampioenen : l'infirmière
  • 2002 : Spoed : Leen Goris
  • 2006 : En daarmee basta! : Jits
  • 2009 : Aspe : Veerle Debacker
  • 2009 : De kotmadam : Saskia Moerman
  • 2010 : Witse : Wivina Cuppers
  • 2013 : Eigen Kweek : Katrien
  • 2017 : Cargo de Gilles Coulier :

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia