Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De verdwenen oma

Mieke Van Hooft (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Kiek en Zus komen vaak bij oma Pleun. Op een dag is ze verdwenen. Kiek en Zus doen er alles aan om oma Pleun op te sporen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De verdwenen oma
Auteur
Mieke Van Hooft
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Holland, [2010] | Autres éditions
74 p. : ill.
ISBN
9789025111465 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kiek en Zus brengen hun vrije tijd het liefst door bij hun oma Pleun. Na schooltijd trekken ze meteen naar haar gezellige huisje om er leuke spelletjes te spelen. Maar dan komt mevrouw ten Stal op bezoek. Ze komt oma uitleggen over Huize Oude Eikenrust, een rusthuis voor oudjes. Mevrouw ten Stal komt in naam van de mama van Kiek en Zus. Zij vindt dat oma niet meer voor zichzelf kan zorgen. Oma weigert om uit haar huisje te vertrekken. Een bezoekje aan Huize Oude Eikenrust en aan haar nieuwe kamer kan haar niet overtuigen. De druk van mama en mevrouw ten Stal wordt echter opgevoerd... Tot op een dag de twee zusjes een afscheidsbriefje vinden waarin oma haar verdwijning aankondigt. Niemand weet waar ze is. Kiek en Zus ondernemen vlug actie. Ze zijn vastbesloten om hun oma terug te vinden. Ze zoeken in de snoepwinkel, ontwerpen een 'vermist'-affiche met een tekening van hun oma, en bezoeken de kermis... Uiteindelijk, net op het punt dat ze het willen opgeven, komt de verlossing geheel on…Lire la suite
Na schooltijd gaan de zusjes Kiek en Zus vaak naar hun oma Pleun en doen daar dan leuke spelletjes. Nu oma een dagje ouder wordt, vindt hun moeder dat zij moet verhuizen naar een verzorgingshuis. Daar is oma het helemaal niet mee eens en op een middag is ze spoorloos verdwenen. Kiek en Zus doen van alles om haar op te sporen; ze hangen zelfs overal posters op met: oma gezocht. Amusant leesboek voor iets gevorderde lezers uit de middengroepen van de basisschool. Het goed vertelde verhaal is verdeeld in veel korte hoofdstukken. Ongeveer de helft daarvan is voorzien van een in grijstinten afgedrukte illustratie, gemaakt met een gewassen inkttechniek. De tekenstijl van de illustraties doen enigszins denken aan striptekeningen. Achter in het boek wordt nog het recept voor een poezentaart gegeven, die niet zonder hulp van een volwassene gemaakt kan worden. Die taart hadden de zusjes verdiend door een vermiste poes te vinden en naar de eigenaar terug te brengen. Vanaf ca. 8 jaar.