Livre
Néerlandais

Poesje mauw

Mies Van Hout (auteur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Twaalf bekende kinderliedjes als 'Poesje mauw' en 'Er zaten zeven kikkertjes' . Hardkartonnen prentenboek met speelse illustraties in heldere kleuren en liedjes op cd. Vanaf ca. 2 t/m 4 jaar.
Titre
Poesje mauw
Auteur
Mies Van Hout
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2015 | Autres éditions
[26] p. : ill. + cd
ISBN
9789047706625 (hardback)
Placing suggestion
788.2 (SISO) Liedjes (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Groot hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken met teksten van twaalf kinderliedjes over dieren. Het betreft bekende liedjes als Poesje mauw, Er zaten zeven kikkertjes, Olifantje in het bos en In de maneschijn. Over dubbele pagina's en tegen een witte achtergrond zijn de dierfiguren in volle, intense kleurschakeringen met krachtige dikke lijnvoering neergezet. De speelse illustraties, voornamelijk gemaakt met waskrijt, zijn erg kunstzinnig en een lust voor het oog. De tekstregels in verschillende kleuren passen daar prima bij. De dieren zijn frontaal of in zij-aanzicht weergegeven; het lage perspectiefgebruik verhoogt de betrokkenheid. Een muziekcd is toegevoegd. De liedjes worden gezongen door een rustige, heldere, goed verstaanbare vrouwenstem. De instrumentale begeleiding met onder meer gitaar, 'regenpijp' en het enigszins trage geluid van een melodica is sfeerverhogend. Verzorgde, kunstzinnige uitgave om samen met kinderen te bekijken en de liedjes mee te zingen. Vanaf …Lire la suite

Poesje Mauw

In dit grote hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken werden twaalf bekende peuterliedjes verzameld. Bij elk liedje hoort een kleurrijke, vaak grappige illustratie die twee op elkaar aansluitende bladzijden beslaat en waarvoor gemengde technieken werden gebruikt. De tekst van het liedje staat er in hetzelfde kleurenpalet bijgeschreven. Voor wie ondersteuning bij het zingen zoekt, is er een bijhorende cd waarop alle liedjes helder gezongen worden met een aantrekkelijke instrumentale achtergrond. Liedjes zoals Poesje Mauw, Alle eendjes zwemmen in het water, Olifantje in het bos, Er zaten zeven kikkertjes, Papegaaitje leef je nog e.a. hebben doorheen de jaren een vaste plaats ingenomen in het Nederlandse taalgebied. Ze zijn al in diverse andere boeken terug te vinden. Maar het is fijn om dit stukje erfgoed hier opnieuw verwerkt te zien door Mies van Hout. 'Poesje Mauw' is een uitgave die jonge kinderen zowel muzikale als beeldende en talige prikkels bezorgt.