Het leven van Erik is getekend door geweld en conflicten. Hij wordt, in de jaren 50 van de vorige eeuw, van school gestuurd en krijgt nog één kans op een dure kostschool waar ouderejaars de baas zijn
Titre
Evil
Directeur
Mikael Håfström
Antécédent bibliographique
Jan Guillou 1944-
Langue
Suédois
Éditeur
Sans lieu de publication: Paradiso Home Entertainment, 2007 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2003
Durée
109 min.
Note
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5410504072024

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 22 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zweedse speelfilm uit 2003 van Mikael Hafström, met Andreas Wilson, Henrik Lundström e.a. gebaseerd op de roman van Jan Guillou. Het verhaal speelt zich af in de 50er jaren van de vorige eeuw. Het leven van Erik is getekend door geweld en conflicten. Zijn stiefvader ranselt hem voortdurend af, zijn moeder doet niets om dit te voorkomen. Op school raakt Erik steeds betrokken bij diefstallen en geweld tegen andere leerlingen. Als hij van school gestuurd wordt, stuurt zijn moeder hem naar een dure kostschool waarmee hij de laatste kans krijgt om zijn diploma te halen. Dit internaat wordt bevolkt door rijke en soms snobistische jongens waarvan de oudsten de dienst uitmaken. Al spoedig wordt Erik het mikpunt van pesterijen. Jamie Russell (BBC Movie Reviews,i) geeft 3 (van 5) sterren en vindt de film een kruising tussen Dead poets society en Man on fire. 'Richly shot and beautifully acted, it's only let down by its predictable plotting.' Oscarnominatie voor Beste Buitenlandse film.

À propos de Mikael Håfström

Mikael Håfström, né Jan Mikael Håfström le 1er juillet 1960 à Lund en Suède, est un scénariste et réalisateur suédois.

Biographie

Mikael Håfström a suivi des études de cinéma à Stockholm et à New York. Ensuite, il est devenu assistant-metteur en scène et scénariste pour la télévision suédoise. Il a réalisé son premier film en 2001.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 2001 : Leva livet - Days Like This (titre international anglais)
  • 2003 : Ondskan - Evil (titre international anglais)
  • 2004 : Strandvaskaren - Drowning Ghost (titre international anglais)
  • 2006 : Dérapage ou Rencontre fatale au Québec (Derail…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions