DVD
Anglais
De wegens dronkenschap ontslagen leraar Jack Torrance vindt een baan als opzichter in een tijdens de wintermaanden gesloten en door sneeuwstormen voor de buitenwereld onbereikbaar luxe hotel waar het spookt. Veertig jaar na de gebeurtenissen vraagt een tiener met dezelfde gave als Jack's zoon Danny, het Licht, hem om hulp tegen een meedogenloze vrouw die jacht maakt op mensen met hun gave.
Contenu
Doctor Sleep / written and directed by Mike Flanagan (2019 ; 146 min)
The shining / directed by Stanley Kubrick ; written by Stanley Kubrick [e.a.] (1980 ; 115 min.)
Titre
Doctor Sleep + The shining
Directeur
Mike Flanagan Stanley Kubrick
Antécédent bibliographique
Stephen King 1947-
Acteur
Ewan McGregor Rebecca Ferguson 1983- Jack Nicholson Shelley Duvall Jack Nicholson Shelley Duvall
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, © 2020
2 dvd-video's
Note
Taalkeuze: Engels, Frans en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Grieks, Italiaans, Engels voor slechthorenden en andere talen Doctor Sleep is het vervolg op The Shining
EAN
5051888251362

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verzameluitgave van twee Amerikaanse horrorfilms naar boeken van Stephen King. ‘The shining’* (1980) is een klassieker van Stanley Kubrick met in de hoofdrol Jack Nicholson. De wegens dronkenschap ontslagen leraar Jack Torrance vindt een baan als opzichter in het tijdens de wintermaanden gesloten en door sneeuwstormen voor de buitenwereld onbereikbare luxe hotel 'Overlook' waar het spookt. Jack, een vriendelijke echtgenoot en vader, wordt krankzinnig en slaat aan het moorden. Zijn vrouw wordt hysterisch en zijn zoon Danny doodsbang. In 2013 schreef King het vervolg ‘Doctor Sleep’, dat in 2019 verfilmd** werd door Mike Flanagan. Veertig jaar na de gebeurtenissen in ‘The shining’ heeft Danny Torrance (Ewan McGrgor) nog steeds last van het trauma dat hij toen heeft opgelopen. Abra, een tiener met dezelfde gave – het ‘licht’ – als Danny, vraagt hem om hulp tegen een meedogenloze vrouw en haar volgers, die in hun zoektocht naar onsterfelijkheid jacht maken op mensen met het ‘licht’. Dit ve…Lire la suite

À propos de Mike Flanagan

CC BY-SA 4.0 - Image by Mflana1

Mike Flanagan est un réalisateur, scénariste, producteur et monteur américain, né le 20 mai 1978 à Salem dans le Massachusetts.

Biographie

Jeunesse et formation

Mike Flanagan est né en 1978 à Salem dans le Massachusetts où il a vécu brièvement. Son père travaillant pour la garde côtière des États-Unis, sa famille déménage souvent. Il fait ses études supérieures à l'université de Towson dans le Maryland. Il est diplômé (Bachelor of Arts) en « Electronic Media & Film » en matière principale et en « Theater » en matière secondaire.

Carrière

Vie privée

Mike Flanagan s’est marié à l'actrice Kate Siegel en En lire plus sur Wikipedia

Suggestions