Livre
Néerlandais

Hoe word ik een wiskundig genie? : alles over je briljante hersenen en hoe je die kan oefenen

Mike Goldsmith (auteur), Seb Burnett (dessinateur), Branka Surla (collaborateur)

Hoe word ik een wiskundig genie? : alles over je briljante hersenen en hoe je die kan oefenen

Public cible:
9-11 ans et plus
Ontdek hoe je hersenen werken, wie beroemde wiskundige vrouwen en mannen zijn en hoe je codes kraakt. Wiskundige weetjes, afgewisseld met puzzels en doe-opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Hoe word ik een wiskundig genie? : alles over je briljante hersenen en hoe je die kan oefenen
Auteur
Mike Goldsmith
Dessinateur
Seb Burnett
Collaborateur
Branka Surla
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Train your brain to be a maths genius
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2014
128 p. : ill.
ISBN
9789059085213 (hardback)
Placing suggestion
510 (SISO) Wiskunde (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zeer kleurrijk, met veel illustraties verlevendigd, boek waarin wiskundige thema's in twee pagina's enthousiasmerend worden beschreven. Ze zijn verdeeld over vijf rubrieken: wiskundig brein, getallen ontdekken, magische getallen, vormen en ruimte en een wereld vol wiskunde. Zo komt de lezer puzzels tegen, portretten van beroemde mannen en vrouwen uit de wiskunde, het getal nul, toepassingen van de wiskunde... je kunt het zo gek niet bedenken. Daarbij wordt ook uitgelegd dat je brein heel anders werkt bij het begrijpen van getallen dan bij het doorzien van meetkundige puzzels. Zo ziet de lezer dat er voor iedereen, ook voor hemzelf, dingen te vinden zijn in de wereld van de wiskunde die hem liggen. De antwoorden van de uitdagende puzzels staan achterin, dat is gemakkelijk als je gefrustreerd dreigt te raken. Speelse en bijzonder kleurrijke lay-out met een mix van gekleurde kaders, wiskundige figuren, stripachtige tekeningen, kleurenfoto's en korte teksten. De teksten zijn soms vrij pit…Lire la suite

Hoe word ik een wiskundig genie?

Dat wiskunde niet alleen voor nerds is, bewijst dit boek. Wiskunde is iets dat we veel meer in het dagelijks leven gebruiken dan we zelf beseffen. Wiskunde is immers niet alleen berekenen hoeveel geld je uitgeeft, het heeft ook met afstanden te maken, of met hoe groot de kans is dat je een casino kan verslaan en met computers. Wiskunde wordt zelfs in het heelal gebruikt.
We maken in dit boek niet alleen kennis met de vele verschillende domeinen van wiskunde, we leren ook de grootste wiskundigen uit de geschiedenis kennen. Wiskunde blijkt niet alleen een zaak van mannen te zijn, er zijn ook vrouwen die uitblinken in dit vakgebied.
Het boek maakt wiskunde leuk, door enkele toffe breinbrekers te voorzien en enkele wiskundige trucjes uit te leggen. Je kan je vrienden zelfs verbazen door hun leeftijd te raden met behulp van een wiskundig spelletje.
Het boek bestaat uit veel afbeeldingen en kleine stukjes tekst die elkaar vlot afwisselen. Een jongere zal nooit veel moeten …Lire la suite