Een privé-detective op zwart zaad uit Kaapstad gaat voor zijn vriendin, die advocate is, op zoek naar een deelnemer van een autorace die een toeschouwer dodelijk heeft aangereden.
Titre
Kaapse corruptie
Auteur
Mike Nicol 1951-
Traducteur
Ton Heuvelmans
Narrateur
Wim de Vis  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Of cops and robbers
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Durée
15:10
Éditeur original
De Geus
Note
Vlaamse stem Stem: Man

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Fish Pecado is een privédetective die liever surft en regelmatig eens blowt dan op zoek te gaan naar werk en geld maar zijn vriendin Vicki, advocate, levert hem een ogenschijnlijk eenvoudige klus. Bij het onderzoek naar een doodrijder bij illegale straatraces komt hij uit bij Jacob Mkezi, de gewezen hoofdcommissaris van Kaapstad. Toen al een omstreden personage trekt hij nog steeds aan de touwtjes bij zijn contacten uit de onderwereld. In flashbacks lezen we het verhaal van vier huurmoordenaars, alleen genoemd bij hun schuilnamen, die jarenlang tijdens het apartheidsregime van Zuid-Afrika tegenstanders van de regering ombrachten, in binnen- of buitenland. Na de goed ontvangen Kaapstadtrilogie is deze nieuwe roman noir van Nicol een knap werkstuk De veelheid aan personages vraagt vooral in het begin opperste concentratie van de lezer en de flashbacks worden ook pas in de twee helft duidelijk wanneer de huurmoordenaars één na één vermoord worden. Geen ontspannende thriller maar een inte…Lire la suite

À propos de Mike Nicol

Mike Nicol, né en 1951 au Cap, est un écrivain et journaliste sud-africain.

Biographie

Après avoir terminé ses études à Johannesbourg, Mike Nicol travaille comme journaliste pour le magazine Leadership. En 1978, il publie Among the Souvenirs, un recueils de poèmes qui remporte le Prix Ingrid-Jonker 1979.

À la fin des années 1980, il se lance avec succès dans le roman, puis aborde en 2006 le roman policier pour devenir l'un des auteurs majeurs du polar sud-africain avec Deon Meyer et Roger Smith,,,.

Œuvre

Poésie

Suggestions