Nog 100 nachtjes slapen

Milja Praagman (auteur)

Nog 100 nachtjes slapen

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Dorus is nog lang niet jarig en mag daarom geen feestje vieren. Ze mag van haar moeder, die op de naaimachine bezig is, in lapjes knippen. Dan maakt Dorus haar eigen feestje. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Nog 100 nachtjes slapen
Auteur
Milja Praagman
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Nog honderd nachtjes slapen
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2018 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789025875428 (hardback)
Placing suggestion
Feesten (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als je maar tot tien kunt tellen, duren honderd nachtjes slapen voordat je eindelijk je verjaardag kunt vieren, veel te lang. Zo lang kan Dorus echt niet wachten. Ze besluit haar eigen feestje te maken, want ze mocht toch knippen van mama? Fantasievol prentenboek met een feestelijk slot waarin de bondige tekst een eenheid vormt met de fraaie, krachtige illustraties in gemengde techniek met collage. Ze zijn geplaatst over dubbele pagina's en uitgewerkt in aparte, frisse kleurstellingen tegen een witte achtergrond. De feestelijke tekening op de laatste twee pagina's loopt door op de schutbladen die erop volgen, waarop de verjaardagsstoet zo het boek uit lijkt te dansen. Prentenboek met op het omslag de hoofdpersoon omringd door kleurrijke, bont geschakeerde vlaggetjes. Prentenboek van het Jaar 2013. Leespluim september 2011. Vanaf ca. 4 jaar.

Nog 100 nachtjes slapen

Dorus moet nog honderd nachtjes slapen en dan … verjaart ze. Maar honderd nachtjes is veel te lang voor Dorus. Dorus wil nu verjaren. Maar dat kan niet. Dus gaat Dorus knippen. Dorus knipt driehoekige lapjes stof. Ze knipt mooie driehoeken uit elke stof die ze tegen komt: de jurk van mama, de kleren aan de waslijn, het uniform van de politieagent, de clown … Dorus knipt en knipt want mama had gezegd dat het mocht. De mensen van wie de kleren zijn, zijn echter niet opgezet met Dorus' knipprestaties. Tot ze zien wat Dorus ermee gemaakt heeft: talloze vlaggetjes voor een feestslinger! Iedereen wordt er vrolijk van en ze bouwen een groot feest.
Het verhaal van Dorus is een vrolijk verhaal over jarig zijn, gekruid met een vleugje humor en een tikkeltje ondeugendheid.
Dorus is een kleuter die creatief weet om te gaan met haar probleem. Ze wil een feest voor haar verjaardag. Het verhaal eindigt ook met een groot feest. Maar niet voor haar verjaardag.
De illustraties zijn kl…Lire la suite