Grands caractères
Néerlandais
Een Britse militair raakt ernstig gewond in Irak en lijkt nogal gewelddadig geworden als hij terug is in Engeland; maar is hij ook degene die in Londen drie mannen heeft doodgeslagen?
Titre
Schaduwzijde
Auteur
Minette Walters
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The chameleon's shadow
Éditeur
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2008
2 dl.
ISBN
9789046304969

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Luitenant Charles Acland raakt zeer ernstig gewond (hij verliest een oog) als zijn tank in Irak op een bermbom rijdt. In het ziekenhuis blijkt hij aan geheugenverlies te lijden en ook emotioneel beschadigd te zijn. Hij is achterdochtig, en gedraagt zich agressief tegenover vrouwen, met name tegen zijn moeder en ex-verloofde. Hij wil geen plastische chirurgie, en na de afwijzing van zijn verzoek om terug te keren in actieve dienst, verbreekt hij al zijn contacten en trekt zich terug in een flatje in Londen. Als hij bij een caféruzie betrokken raakt, komt hij in het vizier van de politie die op zoek is naar de dader van een aantal gewelddadige, seksueel getinte moorden op mannen. Is Acland werkelijk psychisch gestoord geraakt door zijn oorlogsverwondingen en de dader? Goedgeschreven, intrigerende psychologische misdaadroman rond een nog altijd actueel thema - de reactie van soldaten op gevechtsacties - met een mooie karakter-, plot- en sfeertekening. Zoals vaak in Walters' werk geven kr…Lire la suite

À propos de Minette Walters

Minette Walters, née Minette Caroline Mary Jebb le 26 septembre 1949 à Bishop's Stortford dans le comté d'Hertfordshire, est une romancière anglaise, auteur de romans policiers.

Biographie

Elle naît à Bishop's Stortford et suit pendant les dix premières années de sa vie les mutations de son père militaire de carrière en Angleterre. Après le décès de celui-ci, elle habite et étudie à Reading puis à Salisbury avant d'intégrer l'université de Durham.

Elle travaille comme rédactrice et éditrice pour différents magazines et complète ses revenus en écrivant des histoires courtes et des séries pour la presse. Elle publie un premier roman en 1992 intitulé The Ice House qui est un succès critique et commercial et qui lance sa carrière. Ses écrits lui valent plusieurs récompenses littéraires, comme le Prix…En lire plus sur Wikipedia