Livre
Néerlandais

Met de wind mee

Mireille Geus (auteur), Thé Tjong-Khing (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Beertje ligt met zijn slapende mama, broertje en zusjes in hun grot maar hij kan niet in slaap komen. Hij wil graag op avontuur en laat zich meevoeren door de wind. Beertje maakt een geweldige reis rond de wereld. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Wind, Dromen
Titre
Met de wind mee
Auteur
Mireille Geus
Dessinateur
Thé Tjong-Khing
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, © 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789047713524 (hardback)
Placing suggestion
Slapen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Beertje heeft moeite om in slaap te vallen. Zijn mama en zijn zusjes en broertje zijn al wel begonnen aan hun winterslaap. Dan gaat het hard waaien. Beertje wil graag rond de wereld reizen en besluit zich door de wind te laten meenemen. Wat volgt is een reis over de wereld gedragen op de wind, verbeeld in sfeervolle, aquarelachtige tekeningen vol kleur. Onschuldig verhaal over wegdromen en avontuur. Met herhalingen in de geluiden van de wind, die erg leuk zijn voor kindjes om mee te zeggen. De fantasie om op de wind te worden meegedragen sluit goed aan bij de fantasie van jonge kinderen. Aan het eind komt beertje weer thuis en valt heerlijk in slaap. Eerste prentenboek van de bekende kinderboekenauteur, die o.a. geschreven heeft voor Sesamstraat en een Gouden Griffel won voor ‘Big’. Met dromerige afbeeldingen van alom bekende en prijswinnende illustrator Thé Tjong-Khing. Mooie gebonden uitgave met stevige bladzijden. Vanaf ca. 4 jaar.

Met de wind mee

Mama Beer ligt samen met haar vier baby-beren te slapen. Het is immers winter en dan doet iedere Beer z'n winterslaap. Beertje wil wel slapen, alleen lukt het niet. Hij maakt z'n moeder wakker, maar elke keer zegt ze Ga slapen, kleintje. De wind houdt Beertje wakker. Hij heeft zin om met de wind mee te gaan en avonturen te beleven. De wind neemt hem mee de wereld in, samen met z'n knuffel-uil. Onderweg komt hij zalm tegen die in de lucht naar achteren zwemt. Beer probeert een lange nek te maken zoals Giraf. Aan de Uilen vraagt hij wat ze lezen in hun boek. En telkens vliegt hij verder met de wind. Wanneer hij de katjes hoort jammeren dat ze naar huis willen, krijgt ook Beertje heimwee. Met de wind mee vliegt hij terug naar huis, veilig in z'n hol bij z'n mama en z'n broertjes en zusjes ...Dit poëtische verhaal wordt verteld in een dromerige sfeer met weinig spanning. Het is de sfeer die me aanspreekt. De tekst is kort en eenvoudig en de illustraties van Thé Tjong…Lire la suite