Livre
Néerlandais

Moos en Mo

Mireille Geus (auteur), Paula Gerritsen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Dankzij zijn brutale pop Mo leert het verlegen jongetje Moos wat meer voor zichzelf op te komen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Moos en Mo
Auteur
Mireille Geus
Dessinateur
Paula Gerritsen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
79 p. : ill.
ISBN
9789044812428 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kleuter Moos is een verlegen jongetje. Dankzij z'n pop Mo, die heel brutaal en lastig is en een eigen leven lijkt te leiden, leert Moos voor zichzelf op te komen in allerlei dagelijkse situaties. Aandoenlijk verhaaltje over een aardig jongetje met een lieve, begripvolle en in z'n fantasie meelevende moeder. De tekst, in korte hoofdstukjes met veel wit op de pagina's, is in eenvoudige, duidelijke zinnen geschreven en laat kindvriendelijk taalgebruik zien en het boekje leent zich dan ook uitstekend om voor te lezen. De zwart-wittekeningen in dikke zwarte lijnen zijn ingekleurd met grijstinten, grappig en karikaturaal. Rustige lay-out, aantrekkelijke en originele uitgave. Eerder uitgegeven ter gelegenheid van de Kinderboekenmarkt 2008*. Toegankelijk voorleesverhaal met uitstekende identificatiemogeljkheden voor kleuters. Vanaf ca. 5 jaar.

Moos en Mo

Moos is een verlegen kleuter. Zijn mama heeft een knuffelpop voor hem gemaakt, Mo. Mo is het evenbeeld van Moos. 's Morgens trekt de pop dezelfde kleertjes aan als Moos. Die heeft mama ook gemaakt. Moos is de enige die ziet dat Mo leeft en kan spreken. Iedereen in zijn buurt vindt Moos dan ook een wat rare jongen. Wanneer Moos iets moet beslissen zal het Mo zijn die de knoop doorhakt. Wanneer Moos wat mispeutert, steekt hij de schuld natuurlijk op Mo. Mo fluistert Moos in wat te doen bij een ruzie met een klasgenootje. Alleen oma blijkt Moos en Mo te verstaan. Zij speelt het spelletje goed mee. Maar niet iedereen wil dit. Juf Minne van het nieuwe klasje wil niet dat Mo nog meekomt naar de klas.
Een verhaal over een kleuter die geen zelfvertrouwen heeft en zich angstvallig vastklampt aan zijn knuffel, die de touwtjes in handen heeft. Het onderwerp wordt nogal uitvoerig uitgewerkt en dat levert een voorleesverhaal op dat voor deze leeftijd te lang is en niet spannend genoeg is (79…Lire la suite