Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Pas op voor de fluistervaar!

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Danie͏̈lle krijgt bezoek van een vreemde man, die vraagt of ze even op zijn vogel wil letten. Als ze de fluistervaar laat ontsnappen is al snel het land in rep en roer. De scholen gaan dicht en iedereen moet 1,5 meter afstand tot de vogel bewaren. Wat is er zo bijzonder aan de fluistervaar? Danie͏̈lle is vastbesloten hem te redden. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Grootouders
Titre
Pas op voor de fluistervaar!
Auteur
Mirjam Mous
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Houten]: Van Holkema & Warendorf, © 2021
189 p. : ill.
ISBN
9789000374878 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Daniëlle krijgt bezoek van een vreemde man, die vraagt of ze even op zijn vogel wil letten. Hij heeft een fluistervaar bij zich, een zeldzame vogel die met zijn gefluister mensen kan laten doen wat hij wil. Het is het laatste mannelijke exemplaar, en de minister-president wil hem laten inslapen, omdat er onlangs in China een vrouwtje uit haar kooi is geglipt en nu op weg is naar Nederland om te kunnen paren. Daniëlle laat de fluistervaar per ongeluk ontsnappen en al snel is heel het land in rep en roer. De scholen gaan dicht, iedereen moet gehoorbescherming dragen en 1,5 meter afstand tot de vogel bewaren. Lukt het Daniëlle om samen met haar slechthorende opa het beest weer te vangen? Een humoristisch en spannend verhaal dat zich vlot afwikkelt, met veel dialoog en erg leuke taalgrapjes. En met een vette en vrolijke knipoog naar de coronacrisis. Rijkelijk geïllustreerd door Marja Meijer met speelse zwart-wittekeningen met fluorescerend gele steunkleur. Zeer geslaagd boek in Mous’ inmi…Lire la suite

Pas op voor de fluistervaar

De avonden waarop Daniëlles moeder werkt, komt haar opa babysitten. Maar wanneer op zo’n avond plots de bel gaat, staat niet opa voor de deur, maar een vreemde man. Die vreemde man, meneer Stoffels, heeft op de koop toe een vreemd verzoek. Hij werkt in het Geheime Instituut Voor Bijzondere Dieren en zoekt voorlopig een veilig onderkomen voor zijn fluistervaar, het laatste mannelijke exemplaar van een uiterst gevaarlijke vogelsoort. Wie zich laat verleiden door zijn hypnotiserend gefluister raakt verward en heeft dringend psychologische hulp nodig. En doordat er op een Chinese verboden vogelmarkt de laatste vrouwelijke fluistervaar is ontsnapt, wordt het risico op voortplanting erg groot. Om te voorkomen dat beide vogels elkaar vinden, wil de minister van volksgezondheid de vogel laten inslapen. Maar natuurlijk weet de fluistervaar te ontsnappen en verleidt hij onschuldige luisteraars met zijn woorden. Ziekenhuizen raken overvol, de bevolking wordt via persconferenties uitgenodigd t…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia