Livre
Néerlandais

Wat een held!

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Ricardo en zijn zus Marissa mogen naar de opnameset van een tv-serie. Dan valt het licht uit. Als het weer aan gaat, is de hoofdrolspeler verdwenen! Ricardo denkt aan ontvoering en gaat op onderzoek uit. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Televisie
Niveau de lecture
AVI 6, AVI M5
Titre
Wat een held!
Auteur
Mirjam Mous
Dessinateur
Marja Meijer
Langue
Néerlandais
Édition
1e dr.
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2009
58 p. : ill.
ISBN
9789048701414 (gebonden)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ricardo de Bie houdt van puzzelen, 'Baantjer' en speurtochten op de fiets. Hij wil later dan ook zelf speurder worden. Via oom Roel, die bij de tv werkt, mogen Ricardo en zijn zus Marissa de set bezoeken van de tv-serie 'Wat een held!', waarin Marissa's favoriete acteur Hugo Hofstra de hoofdrol speelt. Dan valt het licht in de studio plots uit. Wanneer het weer aangaat is hoofdrolspeler Hugo verdwenen. De filmploeg denkt dat het een flauwe grap is, maar speurneus Ricardo denkt meteen aan ontvoering. Samen met zijn zus gaat hij op onderzoek uit.
Ricardo speelt de misdaad na om uit te zoeken hoe het precies is gegaan. Wat later vinden hij en Marissa een brief van de ontvoerders, die 10.000 euro eisen, anders hakken ze Hugo's pink eraf. De kinderen vinden inderdaad een afgehakte pink in een plas bloed, maar gelukkig blijkt het een rubberen exemplaar met rode verf te zijn. Dat brengt Ricardo op een idee. Hij vult een rugzak met vals losgeld en vindt een plastic pistool. Daarmee wil hij…Lire la suite
Via een oom die cameraman is mogen Ricardo en zijn zus Marissa een kijkje komen nemen op de set van de spannende tv-serie 'Wat een held!' Een uitgelezen kans voor Marissa die ervan droomt filmster te worden. Dan valt plots het licht in de studio uit en blijkt de hoofdrolspeler verdwenen te zijn. Een grap, denkt de filmploeg, maar speurneus Ricardo denkt aan ontvoering en gaat de zaak met zijn zus onderzoeken. Het boekje (geen herdruk*) bevat nu twee meeleescd's** waarop het verhaal wordt voorgelezen op AVI-niveau. De nadruk ligt op woorden met een open lettergreep aan het einde. Op de schutbladen biedt een grote illustratie met kernwoorden de lezer steun bij het lezen, evenals een korte introductie van de hoofdpersoon. Goed opgebouwd en spannend geschreven verhaal met veel levendige dialoog, bestaande uit twaalf getitelde hoofdstukjes, afgewisseld met paginagrote tekeningen in frisse aquareltinten uitgewerkt. Voornamelijk enkelvoudige zinnen waarbij elke zin op een nieuwe regel begint…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions