Livre
Néerlandais

Bloedjelink

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (dessinateur)
Mees Kees gaat met zijn klas naar de EHBO-les van verpleger Frans van de ambulans. Die les zal nog goed van pas komen als later de hele klas de groepsgriep krijgt. Tobias krijgt een wel heel bijzondere verpleegster.
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6, AVI E6
Titre
Bloedjelink
Auteur
Mirjam Oldenhave
Dessinateur
Rick De Haas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2016 | Autres éditions
84 p. : ill.
ISBN
9789021672007 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bloedjelink is alweer een nieuw deel in de reeks over groep 6B en hun populaire stagiaire mees Kees. Opnieuw draait het verhaal rond Tobias, zijn klasgenootjes en natuurlijk rond de meester. Mees Kees maakt alles interessant: geschiedenis, spreekwoorden (en dan vooral zwijgwoorden)… Zelfs de lunchpauze krijgt een twist. Hij troont de kinderen mee naar de EHBO-les, waar ze in gruwelijk detail kennismaken met open botbreuken en aanverwanten. En als de kinderen een voor een griep krijgen, dan staat mees Kees voor hen klaar. En dan vooral voor Tobias.
Wanneer de kinderen van juf Pennie-Leen hun levensloop moeten tekenen, scheurt de strook van Tobias in twee. Nu gaat zijn levenslijn maar tot acht jaar, het moment waarop zijn vader doodging. Krijgt hij hetzelfde leven als zijn vader? Gelukkig weet mees Kees raad. Ze maken er een 'poolsnevel' van. Een levensloop van achter naar voor, waardoor je zelf beslist hoe oud je wordt.
Mirjam Oldenhave schrijft met veel humor en geeft…Lire la suite
Dit nieuwe deel* uit de populaire Mees Kees reeks begint met een EHBO-les van broeder 'Frans van de ambulans'. Maar in de prettig afgemeten hoofdstukjes komen nog veel meer onderwerpen voor. Ziek zijn loopt als een rood draadje door de verschillende verhaaldelen heen, maar dat is zeker niet het belangrijkste. De eigenlijke hoofdpersoon is namelijk niet Mees Kees, maar het jongetje Tobias (ik-figuur). Hij is een denkertje die zijn vader op 8-jarige leeftijd is verloren. Dat geeft het verhaal een bijzondere diepgang mee. Lezers worden oprecht aangesproken, waardoor het nergens kinderachtig overkomt. Met spitsvondige humor en leuke weetjes blijven kinderen van begin tot eind geboeid. De klas bestaat uit een grote verscheidenheid aan kinderen, waardoor er voor elk lezertje herkenbaarheid is met de eigen leefwereld. Het is mooi vormgegeven, met veel kleurrijke illustraties in aquarel en pen. Prima leesbaar zonder de eerdere delen gelezen te hebben, mede door de leuke introductie van de per…Lire la suite

Suggestions