Livre
Néerlandais

Boutje van de rommelberg

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (dessinateur)
Boutje gaat met zijn vader Ed naast de rommelberg wonen, waar ze nieuwe dingen maken van afgedankte spullen. Dan denkt de politie dat Ed een gouden beeld heeft gestolen. Hij moet naar de gevangenis. Met zijn nieuwe vriendin Sisi bedenkt Boutje een plan om Ed te bevrijden. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Knutselen
Titre
Boutje van de rommelberg
Auteur
Mirjam Oldenhave
Dessinateur
Rick De Haas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2022 | Autres éditions
160 p. : ill.
ISBN
9789021681894 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Boutje en zijn vader Ed leiden een zwervend bestaan tot ze terechtkomen bij de rommelberg. Voor hen een onuitputtelijke bron voor het uitvinden van nieuwe dingen. Zo maakt Boutje van een kapotte paraplu een kandelaar en van een verfblik een schemerlampje. Als Ed wordt opgepakt omdat de politie denkt dat hij een gouden beeldje gestolen heeft, moet Boutje zichzelf zien te redden. Maar gelukkig is er de rommel, waar hij al snel een huisje van maakt, en ontmoet hij het meisje Sisi. Zij komt uit de rijke buurt naast de rommelberg en gaat met hem op zoek naar zijn vader. Ze gaan uitvindingen verkopen om aan geld te komen en ze verzinnen de meest slimme plannen om Boutjes vader vrij te krijgen. Het grote formaat boek staat boordevol gekleurde tekeningen van Rick de Haas; vooral leuk zijn de werktekeningen van de uitvindingen in de kantlijn. Lekker voorleesboek voor kinderen die na prentenboeken zin hebben in een langer verhaal. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Boutje

Boutje woont met zijn vader bij de rommelberg. Dat is een torenhoge stapel van allemaal oude spullen: stoelen, stofzuigers, koelkasten, speelgoed en nog veel en veel meer. Wat een rommel, denken de meeste mensen. Maar Boutje vindt dat een paradijs, want hij is de knutselkoning. Hij kan alles verzinnen én maken, ook dingen die nog niet bestaan. Als hij op een dag tussen de rommel een gouden beeldje vindt, beginnen de problemen. Maar ook de avonturen! Ed is een lieve vader die van Boutje houdt. Hun huis is dan misschien niet sjiek en groot, maar wel erg gezellig en ze nemen het lekker mee naar waar ze maar willen. Boutje en Ed hebben niet meer nodig dan mekaar. Andere mensen hebben grote huizen vol met dure spullen. Maar wat heb je daar dan aan? Als ze, nadat ze hun huis moeten verplaatsen, een nieuwe plek vinden naast de rommelberg, kan Boutje zijn geluk niet op! Met al die afgedankte spullen kan hij nieuwe spullen maken. Samen met Ed wordt dit zijn nieuwe thuis! …Lire la suite