Livre
Néerlandais

Dilemma ! : wil ik een kind of niet ?

Dilemma ! : wil ik een kind of niet ?

Ervaringen van vrouwen die vrijwillig kinderloos bleven of juist bewust kozen voor het moederschap; met aanvullende informatie.
Sujet
Moederschap
Titre
Dilemma ! : wil ik een kind of niet ?
Auteur
Mirjam Van Immerzeel
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Arena, 2004
224 p.
ISBN
90-6974-610-7
Placing suggestion
418.2 (SISO) Ouders - Kinderen ; Ouders - Kinderen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 19 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Voor enkele vrouwen is een kind krijgen een levensbehoefte die koste wat het kost moet worden vervuld. Maar dat geldt lang niet meer voor iedereen. Veel vrouwen van rond de dertig wikken en wegen. Sommigen gaan overstag, een deel kiest bewust voor een kindervrij leven en weer anderen blijven de beslissing voor zich uitschuiven.

In de afgelopen decennia is er voor vrouwen meer veranderd dan tientallen eeuwen daarvoor. Ze volgen opleidingen, maken carrière, kopen huizen en auto's, en hebben meerdere relaties. De helft van de dertigplussers stelt het krijgen van kinderen dan ook bewust uit. Wat vooral speelt, is de toegenomen bewustheid en zelfstandigheid onder die jonge vrouwen. Ze zien vaak op tegen de veranderingen in zichzelf, hun leven en hun relatie, die een kind met zich meebrengt. Jonge vrouwen vragen zich daarbij af of hun levensstijl en loopbaan wel te combineren zijn met een gezin. Eén op de zes vrouwen twijfelt. En soms leidt dat tot uitstel en afstel.

Journalis…Lire la suite
Veel mensen krijgen op een bepaald moment in hun leven een kinderwens. Bij sommige mensen komt dit moment niet automatisch of vanzelf. Zij voelen zich op een bepaalde leeftijd gedwongen een beslissing te nemen. In dit boek wordt het dilemma wel of geen kinderen, breeduit belicht. Er zijn achtien vrouwen geïnterviewd die ofwel gekozen hebben voor het moederschap, een kinderloos bestaan of nog geen keuze hebben kunnen maken. Hun verhalen en bijdragen van bekende of vooraanstaande vrouwen, zoals Kathalijne Buitenweg en Floortje Dessing, vormen de basis van dit boek en zijn verweven met onderzoeksresultaten en weetjes. Het dilemma wordt nauwkeurig uiteengezet waarbij uiteenlopende aspecten belicht worden. De lezer krijgt positieve en negatieve kanten van beide uitersten voorgeschoteld. Op basis van dit boek kan de lezer een weloverwogen beslissing nemen.