Livre
Néerlandais

Dag opa Henk

Monica Maas (auteur)

Dag opa Henk

Public cible:
3-5 ans et plus
Ella en Cato doen vaak leuke dingen met opa Henk. Ze gaan naar de zeehonden kijken, spelen met de hond en zoeken schelpen op het strand. Maar dan wordt opa ernstig ziek en gaat hij dood. Ella en Cato nemen afscheid van opa. Prentenboek met zachtgekleurde tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Dag opa Henk / tekst en illustraties Monica Maas
Auteur
Monica Maas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789051167788 (hardback)
Placing suggestion
Dood (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 48 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Opa Henk is heel erg ziek. Ella en Cato willen graag met hem spelen, maar dat kan niet meer. Lief prentenboekje voor jonge kinderen over afscheid nemen. Ella en Cato hebben fijne herinneringen aan hun opa Henk. Zij speelden samen, gingen schelpen zoeken op het strand, vogels kijken en naar de zeehonden. Nu is opa dood. Ella en Cato maken tekeningen voor hem, dansen tijdens de begrafenis op de muziek en gaan schelpen zoeken. Het verhaal kan als uitgangspunt dienen om jonge kinderen zelf over hun fijne tijd met opa of oma te laten vertellen en hen voor te bereiden op de begrafenis. De twee tot zesregelige tekst is helder en eenvoudig. Paginagrote, zwartomlijnde illustraties in zachte kleuren worden afgewisseld met zachtgrijze schetsen. De auteur, bekend van de serie over beertje Bobbi*, schreef dit boekje als eerbetoon aan haar overleden man, gezien door de ogen van haar twee oudste kleindochters. Vanaf ca. 3 jaar.

Dag opa Henk

Opa Henk is ziek. Doodziek. Je ziet het niet echt aan hem. Hij hoest niet, heeft geen buikpijn, ... maar toch is hij ziek. Hij praat zachter, hij kijkt anders, hij maakt geen grapjes. Dat deed hij vroeger wel. Ze speelden ‘hop, paardje hop’. Ze bezochten de zeehonden, ze speelden met de hond, gingen samen naar het strand schelpjes rapen, ... Maar dat kan nu allemaal niet meer. Opa Henk is dood. Hij wordt begraven in een houten kist. Alle volwassenen huilen. Wanneer ze samen naar het mortuarium gaan, aait Ella voorzichtig opa's krullen. Het lijkt of opa slaapt. Tijdens de begrafenis maken Ella en Cato tekeningen met hartjes, vogels, zeehonden. Wanneer er muziek klinkt dansen Ella en Cato. Zo mooi mogelijk. Voor opa Henk.Op een heel andere manier dan volwassenen gaan Ella en Cato om met de dood van opa Henk. Zowel het ziek zijn als de begrafenis komen ter sprake. Het ziek zijn wordt slechts kort besproken. Er is meer aandacht voor wat Ella en Cat…Lire la suite

Suggestions