Livre
Néerlandais

Joupy gaat jutten

Monica Maas (auteur)

Joupy gaat jutten

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Joupy probeert Ella te leren zwemmen. maar dat lukt nog niet zo goed. Ze besluiten samen te gaan jutten en vinden allerlei leuke dingen op het strand. Prentenboek met zachtgekleurde, omkaderde illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Joupy gaat jutten / tekst en illustraties Monica Maas
Auteur
Monica Maas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789051163643 (hardback)
Placing suggestion
Vakantie (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 26 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Welk klein meisje zou niet net als Ella met een zeehondje en een meeuw op het strand rond willen scharrelen? Ella vermaakt zich de hele dag met die twee, met schelpen en andere zaken zoeken – ze vinden zelfs een stuk hout in de vorm van een krokodil én een kist voor alle vondsten – en ze oefenen met zwemmen. Vriendelijk verhaaltje dat voortkabbelt bij vierkante, omkaderde illustraties in zachte kleuren, die precies laten zien wat de goed lopende tekst vertelt. Over zeehond Joupy verschenen al eerder twee boekjes. De vierkante uitgave heeft een zomerse uitstraling met heldere blauw- en geeltinten op het omslag. De auteur/illustrator is vooral bekend van de peuterboekjes over beertje Bobbi. Veilig verhaaltje voor kinderen vanaf ca. 3 jaar.

Joupy gaat jutten

Ik stond niet meteen te springen om dit boek te lezen. De titel sprak me niet aan, de prenten lieten weinig over aan de verbeelding. Nauwelijks uitdagend en weinig origineel. Tenminste, dat dacht ik. Het boek werd immers enthousiast onthaald door jonge kinderen.Het verhaal is eenvoudig. Zeehondje Joupy leert Ella zwemmen, maar dat loopt niet vanzelf. Daarom gaan ze samen ‘jutten’ waarbij ze allerlei leuke dingen vinden op het strand. Met de nodige intonaties en sfeerschepping kan je kleuters boeien van het begin tot het einde. Zij staan er dan ook niet bij stil dat je de zee eigenlijk niet mag ingaan zonder zwembandjes aan en dat Joupy ineens kan praten. Heerlijk is het om kinderen te doen opgaan in hun eigen fantasiewereld!


Suggestions