Livre
Néerlandais

Souwtje

Monica Maas (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Souwtje woont op een eiland. Ze schildert graag de zee. Tijdens een zware storm wil Zeehond komen schuilen. Maar is dat wel zo'n goed idee? Prentenboek met gedetailleerde illustraties in sfeervolle kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Souwtje / tekst en ill. Monica Maas
Auteur
Monica Maas
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2012
[26] p. : ill.
ISBN
9789051162462 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Souwtje woont op een klein eiland, in een scheefgewaaid huis, samen met haar twee kippen en een erg luie kat. Ze schildert graag (waardoor ze soms de tijd vergeet); het liefst schildert ze de zee en mooie luchten. Die schilderijen probeert ze op het vasteland te verkopen. Regelmatig komt er een zeehond, soms met flessenpost. Als het op een dag enorm stormt, vraagt Zeehond of hij mee naar binnen mag. Hij krijgt pannenkoeken, een bad en slaapt in een hangmat. Maar Zeehond voelt zich eigenlijk binnenshuis niet goed thuis en verlangt naar de zee. De volgende dag zoekt hij de zee dan ook weer snel op. Vlot verteld verhaal, dat zich uitstekend laat voorlezen. De illustraties geven het verhaal een extra dimensie, vooral ook door het sfeervolle kleurgebruik (verschil dag en avond, binnens- en buitenshuis) en de details (waardoor er interactie tijdens het voorlezen mogelijk is). De schrijfster/illustratrice woont zelf al jaren op een eiland (Texel), weet dan ook alles erg natuurgetrouw weer te…Lire la suite

Souwtje

Souwtje woont op een eiland in haar scheef gewaaide huis, samen met haar kat en en haar twee kippen. Ze heeft altijd iets te doen maar het liefst schildert ze de zee. Op een dag spoelt een zeehond aan die wil komen logeren en pannenkoeken eten.
Een zeer mooi boek wat illustraties betreft: mooie tekeningen van de zee in alle soorten pastelblauw en oergezellige interieurs van het strandhuis. Wel een beetje jammer van het verhaal zelf. Het reikt veel aan: het wonen op een eiland, een fles in zee, een aangespoelde zeehond ... Maar nergens gaat de schrijfster op die gebeurtenissen echt in. Ze worden aangestipt, maar je voelt je nooit gegrepen door de gebeurtenissen.  Je weet bijvoorbeeld niet wat er met de fles gebeurt die elke dag in zee wordt gegooid. Ze gaat en komt maar ze bereikt niemand. Ook het avontuur met de zeehond komt niet echt over. Het blijven losse stukjes die niet echt tot een mooi verhaal samensmelten.

Suggestions