Bang voor de tandarts

Moniek Vermeulen (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De knuffel van Hanne is bang voor de tandarts. Hanne stelt hem gerust. Maar dan moet ze zelf naar de tandarts. Vierkante prentvertelling met eenvoudige, kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Bang voor de tandarts
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013 | Autres éditions
[26] p. : ill.
ISBN
9789058386380 (hardback)
Placing suggestion
Lichaam (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hannes knuffel Piezel (een ezel) heeft kiespijn. Hanne vindt dat hij naar de tandarts moet, maar dat wil Piezel niet, want hij is bang voor de tandarts. Hanne speelt daarna voor tandarts. Zij behandelt haar knuffel precies zoals de tandarts dat zou doen. Zij stelt haar knuffel gerust en vertelt dat zijn tand los zit. Als moeder roept dat Hanne nu mee moet naar de tandarts, krijgt ze het een beetje benauwd, maar knuffel Piezel geeft haar moed. Eenvoudig verhaaltje met veel begrip voor de angst van een kleuter voor de tandarts. Op een invoelende manier wordt de angst benoemd en ontzenuwd. Verhaal en tekeningen geven een leuke suggestie hoe een kind vertrouwd gemaakt kan worden met iets waar het erg tegenop ziet. De tekeningen zijn eenvoudig, maar kleurig en geven de juiste elementen om een bezoek aan de tandarts voor te bereiden. Aan de vierkante prentvertelling is een losse kleurplaat toegevoegd waarop Hanne en haar knuffel in de stoel van de tandarts zitten. Vanaf ca. 4 jaar.

Bang voor de tandarts

Dit boek is er voor kinderen die bang zijn voor de tandarts en wat geruststelling kunnen gebruiken.
Knuffel Plezel de ezel heeft tandpijn en durft niet naar de tandarts, maar de flinke Hanne wil hem een hart onder de riem steken. Ze verkleedt zich als tandarts en legt Plezel uit dat er helemaal niets is om bang voor te zijn. Maar Plezel is niet helemaal rustig en schreeuwt de longen uit zijn pluchen lijf. Als de tandarts gekke bekken begint te trekken moet Plezel lachen en plots kan hij zijn mond niet meer dicht krijgen: de vingers van tandarts Hanne zitten in de weg!
Hun spel wordt onderbroken. Mama roept dat Hanne zich klaar moet maken: tijd om naar de tandarts te vertrekken! Dit keer is het Hanne die wegloopt en door Plezel gerustgesteld wordt.
Deze laatste onverwachte wending zal menig kleutertje doen giechelen, maar is al lang niet meer zo origineel. Neemt niet weg dat het boekje vlot geschreven is. De potloodlijntjes van de originele schetsen zijn nog zichtbaar…Lire la suite

Suggestions