Curieuzeneuzemosterdpot

Moniek Vermeulen (auteur), Maarten Zerelik (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Floor is zo nieuwsgierig en wild, dat haar moeder er dol van wordt. Eerst kiept de beslagkom om, dan weer de trap waarop opa staat te schilderen. Maar gaat bij mama altijd alles goed? Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Curieuzeneuzemosterdpot
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Maarten Zerelik
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
[36] p. : ill.
ISBN
9789058389572 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Floor is een nieuwsgierig en onstuimig meisje en zorgt daardoor voor een reeks ongelukjes. Zo trekt ze in de keuken per ongeluk mama’s kom met beslag over zich heen en door haar klauterpartij bij oma op zolder in de kast komt ook die naar beneden zeilen. Vervolgens wordt nog een tweetal incidenten beschreven waarna telkens de titel van het boek wordt uitgeroepen en mama daarna verzucht: Waarom ben je toch zo nieuwsgierig, Florameisje? Maar dan glijdt mama door haar eigen nieuwsgierigheid uit in de tuin waardoor ze in de vijver belandt. Nu kan Floor eindelijk een keer hetzelfde als mama zeggen. De voorbeelden en de opeenstapeling van incidenten komen weinig realistisch over en lijken mede daardoor gezocht. Ook door het matige woordgebruik en de tegenvallende plot overtuigt het verhaal niet. Het repeterende element van de verschrikte uitroep, die alleen in Vlaanderen een zegswijze is, zal de Nederlandse lezer daardoor minder aanspreken. De tekeningen over dubbele pagina's in gemengde te…Lire la suite

Curieuzeneuzemosterdpot

Floor is heel erg nieuwsgierig en dat brengt haar dikwijls in de problemen. Overal wil ze het fijne van weten en dan roept mama 'Curieuzeneuzemosterdpot!' Zo gebeurt er elke dag wel iets dat uit de hand loopt omdat Floor veel te nieuwsgierig is. Zo valt de pot deeg op de vloer, valt er een kast op oma's zolder om, loopt het water uit de wasmachine en ga zo maar door. Floor raast maar door van hot naar her, telkens gebeurt er wel iets en en dat ontlokt haar familieleden de kreet 'Curieuzeneuzemosterdpot!' Niet echt een denderend prentenboek. Na enkele 'ongelukjes' die Floor veroorzaakt is de pret eraf. Het leidt niet echt naar een ontknoping en de gebeurtenissen zijn een beetje saai verwoord. Ook de illustraties laten weinig of niets aan de verbeelding over. Dit simpele verhaalgegeven is nogal bombastisch en overdreven in de verf gezet.