Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Meester Frank is een konijn

Moniek Vermeulen (auteur), Florence Wauters (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Mon krijgt voor het eerst een meester. Een jongen uit de hoogste klas zegt dat meester Frank soms in een wolf verandert. Durft Mon nog wel naar school? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 3
Titre
Meester Frank is een konijn
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Florence Wauters
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
23 p. : ill.
ISBN
9789058389008 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De eerste schooldag. Op het schoolplein. Een jongen uit de hoogste klas waarschuwt Mon voor de meester die hij krijgt, meester Frank. Dat is volgens de jongen een streng, bruut iemand die soms verandert in een wolf en kannibalistische trekjes vertoont. Doodsbang voor deze meester moet Mon zijn eerste schooldag overleven. Gelukkig blijkt de meester zacht, zo zacht als een konijn. Het verhaal is in België gesitueerd, onder meer herkenbaar aan de andere klassenindeling. Mon zit in het eerste leerjaar (in Nederland groep 3). De kleine kleurenillustraties – met dunne inktlijnen omlijnde aquarellen – zijn een aardige aanvulling op het verhaal, al lijken sommige kinderen op diverse plaatjes een stuk ouder dan zes jaar. De eenvoudige tekst op AVI-M4 bevat enkele minder geijkte woorden en/of uitdrukkingen als 'gniffelt' en 'zijn schoot is zacht'. De angstige scène is op zwart papier gedrukt, maar dit is niet consequent doorgevoerd bij een tweetal andere pagina’s waarop meester Frank als monst…Lire la suite

Meester Frank is een konijn

Mon gaat met een klein hartje naar het eerste leerjaar bij meester Frank. Op de speelplaats beweert een stoere, oudere jongen dat meester Frank heel streng is en dat hij soms verandert in een wolf als hij boos wordt. Mon is heel stil in de klas, hij is bang dat de meester hem zou opeten ... Als meester Frank naast hem komt staan, slaat zijn verbeelding pas echt op hol. Maar dan blijkt dat hij helemaal geen wolf is en dat hij net een heel lieve, zachte stem heeft. Mon besluit tegen de stoere jongen te zeggen dat meester Frank een zacht konijn is!
Lief verhaal, geschreven in vlotte korte zinnen, passend voor de doelgroep. Een leeftijd waarop de fantasie al eens op hol slaat. Ook de angst voor de eerste dag op de 'grote' school is herkenbaar. De illustraties zijn leuk en fantasierijk. Detail: de pagina waarop de angst Mon om het hart slaat en de meester verandert in een wolf is volledig zwart met een witte tekst ... De wolf stapt zo uit de sprookjeswereld.