Livre
Néerlandais

Meester Frank en de draak

Moniek Vermeulen (auteur), Florence Wauters (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Senne heeft een draak in zijn hoofd. Die draak lacht hem uit. En bij een toets gooit de draak alles door elkaar. Kan meester Frank Senne helpen? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 3
Titre
Meester Frank en de draak
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Florence Wauters
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2014
23 p. : ill.
ISBN
9789058389350 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Senne heeft last van faalangst. Er zit een soort draak in zijn hoofd die ervoor zorgt dat hij steeds de verkeerde antwoorden geeft. Door zijn klasgenootjes wordt hij uitgelachen, maar gelukkig weet meester Frank wel hoe je zo'n draak moet verslaan en gaat het veel beter met Senne. Eerste leesboekje voor kinderen in groep 4 over een bekend en voor sommige kinderen herkenbaar thema. Aardig en positief verhaaltje, vlot leesbaar, met korte zinnen die allemaal op een nieuwe regel beginnen en in een duidelijke bladspiegel afgedrukt zijn, AVI-E4. Geïllustreerd met veel pentekeningetjes, uitgevoerd met zachte kleuren in een losse stijl, die goed passen bij de tekst. De schutbladen met afbeelding van de draak en sommige bladzijden zijn zachtgroen. Tweede, zelfstandig te lezen, boekje over meester Frank*. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Meester Frank en de draak

Senne was nooit bang in de klas van juf Mien. In haar klas waren er geen sommen of toetsen. In de klas van meester Frank maakt Senne fouten in zijn sommen. De klas lacht hem uit en dat doet pijn. Meester Frank lacht gelukkig niet. Senne denkt dat het door de draak komt die in zijn hoofd zit. Die lacht hem ook uit, hierdoor maakt hij fouten. Op een dag fopt Ward de meester met een spin in een doos. Meester Frank is er bang van. Hij vraagt aan alle leerlingen om het dier te tekenen waar zij bang van zijn. Senne tekent zijn draak. De meester vindt de draak van Senne ook maar eng. Hij gaat hem te lijf met vele gekleurde stiften en maakt er een lieve draak van.
Leesboekje voor eerste lezertjes (AVI 3-niveau). Een kind met faalangst wordt goed geholpen door zijn leerkracht op deze manier. De meester laat zien dat ook hij kan bang zijn. Korte stukjes tekst en fijne hedendaagse illustraties.