Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Meester Frank is wow!

Moniek Vermeulen (auteur), Florence Wauters (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Drie verhalen over de gekke Meester Frank. Hij maakt veel grapjes. Leren is heel leuk met meester Frank. AVI-M4, E4 en M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Contenu
Meester Frank ontploft
Meester Frank is wow!
Meester Frank en de bulldozer
Sujet
Schoolleven
Niveau de lecture
AVI 6, AVI 4, AVI 5, AVI M4, AVI E4, AVI M5
Titre
Meester Frank is wow!
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Florence Wauters
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
87 p. : ill.
ISBN
9789462911406 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Drie verhalen over meester Frank die met zijn onverwachte en grappige aanpak in de klas zorgt voor veel plezier. Op onconventionele wijze weet hij onwenselijk gedrag, kinderproblemen rondom co-ouderschap en primair reageren aan te pakken. De positieve verhalen zijn geschreven vanuit 'probleemkind' perspectief, wat het voor bepaalde kinderen herkenbaar maakt. Elke zin begint op een nieuwe regel en de bladspiegel is heel overzichtelijk. Na elk verhaal volgen mogelijkheden tot een creatieve verwerking. Sommige woorden als gniffelt en fier zijn minder gangbaar. De dun omlijnde, gekleurde aquareltekeningen zijn een aanvulling op het verhaal. Ze zijn niet omkaderd, in losse stijl getekend en staan veelal tussen en om de tekstblokken heen. De drie verhalen groeien in moeilijkheid van AVI-M4 t/m AVI-M5. Eerder verschenen over meester Frank 'Meester Frank is een konijn' (2013) en 'Meester Frank en de draak' (2014)*. Vanaf ca. 7 jaar.

Meester Frank is wow!

Lena kan moeilijk stilzitten en in haar enthousiasme vergeet ze haar vinger op te steken. De meester weet er iets op te vinden. Hij hangt een ballon, waarop zijn gezicht is getekend, aan haar stoel. Zo voelt Lena de meester dicht bij haar en kan ze beter opletten.

Drie verhalen over kinderen, die met iets worstelen, worden helder en herkenbaar gebracht. De meester kan de signalen van de kinderen erg goed aanvoelen en hij reikt gepaste oplossingen aan. Zijn aanpak is creatief en kadert in een sfeer van erkenning en respect. Er zit schwung in het verhaal en het is doorspekt met humor. De verhalen worden afgewisseld met knutseltips en woordspelletjes. De knutselvoorbeelden zijn spijtig genoeg alom gekend. De oplossingen die aangereikt worden, zijn wel geslaagd en niet belerend. Het boek straalt een positieve energie uit.