Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Siebe en Mette

Moniek Vermeulen (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Siebe vraagt aan opa of hij verliefd is. Opa is verliefd op oma, ook al leeft ze niet meer. Siebe wil ook graag verliefd zijn. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 3
Titre
Siebe en Mette
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009
31 p. : ill.
ISBN
9789058385734

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Siebe vraagt aan opa hoe het is om verliefd te zijn. Opa vertelt hem dat je dan blij bent en kriebels in je buik hebt, maar ook dat je elkaar helpt en troost. Siebe wil wel verliefd zijn. Als zijn klasgenootje en vriendinnetje Mette ziek wordt, is Siebe erg bezorgd. Hij wil haar helpen om snel weer beter te worden en neemt daarom een verrassend cadeau voor haar mee. Zou hij soms verliefd zijn op Mette? Eerste leesboekje, waarin de warme band met opa en de beginnende verliefdheidsgevoelens van Siebe op een eenvoudige en luchtige manier beschreven worden. Geschreven in makkelijk taalgebruik met veel dialoog en twee- en drielettergrepige woorden, AVI-M4. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype met gebruik van hoofdletters en interpunctie. Bevat per twee pagina's een in grootte variërende en bij de sfeer passende gekleurde illustratie. Aantrekkelijk ogend omslag. Gezien de kleine tijdssprongen was een hoofdstukindeling wel prettig geweest. Leuk boekje om zelf te lezen na ca. negen maa…Lire la suite

Siebe en Mette?

Siebe wordt door opa opgehaald aan de schoolpoort. Ze voetballen samen en Siebe praat over verliefd zijn ... Siebe speelt veel met Mette, die bij hem op school zit. Op een dag is ze ziek, Siebe wil haar blij maken. Hij vraagt aan opa of dit nu betekent dat hij verliefd is op haar. Het is een leuk boekje over emoties en gevoelens. Jammer dat het niet ingedeeld is in hoofdstukjes, nu is het één verhaal. Voor eerste lezertjes is het verhaal daardoor wat lang. De tekeningen vullen de tekst mooi aan.