Livre
Néerlandais

Siebe houdt niet van ruzie

Moniek Vermeulen (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
De papa en mama van Siebe maken vaak ruzie. Siebe is bang dat ze gaan scheiden. Samen met zijn vriendin Mette bedenkt hij een plan. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Ruzie, Gezin
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 3, AVI 4
Titre
Siebe houdt niet van ruzie
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
29 p. : ill.
ISBN
9789462911253 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Siebe is onafscheidelijk van zijn kip. Hij deelt zijn problemen met haar. Pa en ma maken ruzie en Siebe is bang dat ze gaan scheiden, zoals bij zijn vriendin. Opa troost hem en zegt dat ruzie niet altijd erg is. Samen met zijn vriendin Mette bedenkt hij een plan, zodat Pa en Ma weer lief zijn voor elkaar. Eind goed al goed. Pa en Ma gaan trouwen. Zeer herkenbaar verhaal voor jonge kinderen die bang zijn dat hun ouders gaan scheiden. Het verhaal is vlot leesbaar, met veel dialogen. De zinnen zijn kort, royale bladspiegel, eenvoudige woordkeuze met enkele drielettergrepige woorden, AVI-M4. Gedrukt in schreefloos lettertype, met gebruik van hoofdletters en leestekens. De sfeervolle illustraties, vaak paginagroot, zijn in gecombineerde techniek, pen en aquarel. Ze passen uitstekend bij de tekst. Een goed verzorgde en aantrekkelijke uitgave op mooi wit papier. Dit is inmiddels het vijfde boek over Siebe* en is los van de andere delen te lezen. Vanaf ca. 7 jaar.

Siebe houdt niet van ruzie

Een boek voor eerste lezertjes (AVI M4) met een herkenbaar thema uit de Siebe-reeks.

Siebes ouders maken geregeld ruzie. Siebe vindt dit niet leuk en vreest dat zijn ouders zullen scheiden. Hij gaat te rade bij zijn opa en zijn vriendinnetje Mette. Opa stelt hem gerust; alle ouders maken immers wel eens ruzie. Mette, van wie de ouders gescheiden zijn, bedenkt een leuk plan. Ze zorgt ervoor dat Siebes mama 'toevallig' een briefje met een hartje vindt in een kledingstuk en zijn papa al even 'toevallig' een hartje van snoepjes treft onder zijn hoofdkussen. De ruzies worden bijgelegd en het verhaal eindigt in pure romantiek: Siebes ouders gaan trouwen! Een boek dat vlot leest met eenvoudige dialogen en dito illustraties.


Suggestions