Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Siebe wil een papa kopen

Moniek Vermeulen (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Mette heeft geen papa. Dat vindt Siebe heel erg. Je hebt toch een mama en een papa nodig? Of niet?
Sujet
Gezin, Holebi's
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 3
Titre
Siebe wil een papa kopen
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
31 p. : ill.
ISBN
9789058386960 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hoewel Siebe het niet altijd goed kan vinden met zijn papa, vindt hij het toch niet fijn voor zijn vriendinnetje Mette dat zij geen papa heeft. Volgens Mette heeft ze er wel een, maar is hij heel ver weg. Siebe vraagt of zij ook wel een dichtbij-papa zou willen. Siebe bedenkt een oplossing: de meester is alleen. Hij schrijft de meester een brief. Dan heeft Mette groot nieuws. Verhaal in korte zinnen, die steeds op een nieuwe regel beginnen. De bladzijde is door witregels verdeeld in alinea’s. Makkelijk taalgebruik met veel dialoog en twee- en drielettergrepige woorden, AVI-M4. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype met gebruik van hoofdletters en interpunctie. Tekst en paginagrote illustraties wisselen elkaar af, soms staat een kleine tekening in de tekst. De met aquarel ingekleurde tekeningen zijn gemaakt in een enigszins naïeve stijl, waarbij veel geel, rood en blauw is gebruikt. Derde, afzonderlijk leesbaar deeltje in de serie leesboekjes over Siebe*, waarin homoseksualiteit o…Lire la suite

Siebe wil een papa kopen

Siebe is boos op zijn papa omdat hij naar bed moet en vraagt zich op dat moment af of hij niet beter af is zonder papa. Hij besluit het aan zijn vriendinnetje Mette te vragen. Zij heeft immers geen papa. Mette mist de papa die Siebe beschrijft niet echt maar na lang aandringen besluit ze dat ze een dichtbij-papa wel fijn zou vinden. Daarom gaat Siebe voor haar op zoek. Dat blijkt echter niet echt nodig te zijn want Mettes mama heeft iemand gevonden die ze heel graag ziet, haar vriendin Jana. Dat ze nu twee mama’s heeft in de plaats van een mama en een papa, vindt Mette geen probleem.
Levensechte dialogen geven naast herkenbare beschrijvingen de gevoelens en gedachten van de beide kinderen herkenbaar weer. Kleurrijke illustraties vullen de tekst mooi aan. Voor eerste lezers is dit een aantrekkelijk boekje waarin het leven met twee mama’s op een warme manier als gewoon vanzelfsprekend wordt voorgesteld.