Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Siebe wil niet weg!

Moniek Vermeulen (auteur), Leen Van Durme (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Siebes gezin gaat verhuizen. Siebe ziet dat niet zitten, en al helemaal niet als hij hoort dat zijn kip niet mee kan naar het nieuwe huis. Zijn vriendinnetje Mette schiet te hulp.
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 3
Titre
Siebe wil niet weg!
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Leen Van Durme
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2013
31 p. : ill.
ISBN
9789058388506 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Siebe moet verhuizen. Als hij hoort dat zijn huisdier Kip niet meekan, komt hij met vriendin Mette in actie. Grappig en spannend verhaal met veel dialoog. De herkenbare verhaallijn zal kinderen zeker aanspreken. De korte zinnen, met eenvoudige woorden, beginnen steeds op een nieuwe regel. Er is gebruikgemaakt van een schreefloos lettertype met hoofdletters en leestekens, AVI-M4. Op iedere dubbele bladzijde staat een paginagrote illustratie in kleur. Deze ondersteunen het verhaal prima. Zelfstandig te lezen deel van een reeks over Siebe*. Aantrekkelijk boek voor de beginnende lezers. Vanaf ca. 7 jaar.

Siebe wil niet weg!

Een boekje voor beginnende lezers met duidelijke grote letters op de ene bladzijde en op de andere een eenvoudige maar kleurrijke tekening. Het verhaal gaat over Siebe, een jongetje dat moet verhuizen. Hij wil dat helemaal niet omdat zijn goede vriend, de kip, niet mee kan. Hij is een beetje boos op mama en papa, maar tegen zijn vriendinnetje, Mette, kan hij wel alles vertellen. Samen smeden ze een plannetje om geld te verzamelen om een groter huis te kunnen kopen. Dankzij de dialogen leest het boek vlot. Het is zeer herkenbaar voor jonge kinderen: pijn in de buik krijgen als er iets verkeerd loopt, boos zijn op de ouders ook al is het hun fout niet, een huisdier als echte vriend,... En daar past natuurlijk een happy end bij.