Livre
Néerlandais

Spek is boos

Moniek Vermeulen (auteur), Frieda Van Raevels (dessinateur), Marc De Bel (autre)
Spik is in het huis van Spek. Ze ziet een taart. Ze neemt een lik van de room. Als Spek thuis is, is de taart weg. Wie heeft dat gedaan? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Boos zijn
Niveau de lecture
AVI 2, AVI M3
Titre
Spek is boos / Moniek Vermeulen ; tek. Frieda Van Raevels ; naar een idee van Marc de Bel
Auteur
Moniek Vermeulen
Dessinateur
Frieda Van Raevels
Autre
Marc De Bel
Langue
Néerlandais
Édition
3
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2012 | Autres éditions
32 p. : ill.
ISBN
9789059324602 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Deze kleurrijke leesbox bevat zes avonturen over de muis Spik en de rat Spek. De boekjes zijn geschikt voor beginnende lezers (leesniveau AVI 2), en kunnen elk apart gelezen worden. Op de eerste pagina worden naast de twee hoofdpersonages ook telkens vriendjes voorgesteld, hoewel die niet allemaal in elk verhaal meespelen. Spik en Spek zijn creaties van Marc de Bel. De verhalen uit deze box werden echter geschreven door resp. Heidi Smits en Moniek Vermeulen. Zij zorgden ook voor een verwerking van het verhaal in spelvorm achteraan in elk boekje. Deze pagina's kunnen gebruikt worden als test voor eerste lezertjes, om te zien of ze het verhaal wel goed begrepen hebben. De opdrachtjes zijn o.a. toegespitst op het herkennen van de volgorde en de verhaalinhoud. Verder zijn er vragen die peilen naar 'waar of niet waar', 'wie', en moeten de lezers op zoek gaan naar enkele fouten. Doordat in elk boekje dezelfde volgorde wordt gehanteerd, is de opzet erg duidelijk voor de lezer. Uiteraard hang…Lire la suite
Spik ziet een taart in het huis van Spek. Ze neemt een lik van de room. Als Spek thuiskomt is de taart weg. Hij geeft Spik de schuld. Eenvoudig verhaal op AVI-M3 niveau, als deel van een leesserie over Spik en Spek* voor groep 3, gebaseerd op twee wezens gecreëerd door Marc de Bel. Korte, soms gekunstelde zinnen, zonder hoofdletters, met alleen eenlettergrepige woorden. De tekst staat steeds op de ene pagina (met soms een kleine tekening); de naastliggende pagina’s worden helemaal in beslag genomen door illustraties in fletse kleuren, die weinig details geven en daardoor aan de tekst geen extra dimensie toevoegen. Op de eerste pagina worden alle personages uit de serie voorgesteld, terwijl in dit verhaal alleen Spik en Spek voorkomen. Achter in het boek drie pagina’s met verwerkingsopdrachten en vragen. Er zijn wel betere eerste leesboekjes op de markt. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions